Podcast + boeken over rouwen

Rond rouwen hangt nog steeds een taboe. Bij een huisdier kun je troost en een luisterend oor vinden. Maar wanneer een huisdier sterft, wordt dat verlies vaak geminimaliseerd. Een eenzaam verdriet dat niemand ziet. Klinisch psycholoog en rouwspecialist Manu Keirse geeft inzicht in de verschillende taken die horen bij rouwarbeid en legt uit hoe je iemand kunt helpen die een verlies meemaakt.


Deze podcast is onderdeel van de reeks ‘Recht voor de rAAP’.
Als je over huisdieren praat, dan is er zoveel informatie te vinden. Bij AAP vzw (Animal Assisted Projects) hebben ze dat gevoel ook. Mensen vertellen zoveel, maar de vraag die je je dan altijd moet stellen is ‘op wat is dit gebaseerd?’. Er zijn zoveel fabeltjes. Met de podcastreeks ‘Recht voor de rAAP‘ wil Joke van AAP vzw vooral mensen juist informeren. Daarnaast is het ook leuk om zo nog meer bij te leren over huisdieren. Via deze weg kunnen ze experten in hun vakgebied interviewen en dit met iedereen delen. Ze geven je kennis en jij kiest wat je er mee doet.

Wil je verder luisteren naar andere podcasts uit deze reeks?
Klik hier voor de afleveringen over verlatingsangst, dominantie, stress en de basisbehoeften van een hond.

Behoefte aan meer leesvoer over rouwen?

Hieronder enkele interessante boeken over dit onderwerp:

Wil jij ons je verhaal delen of heb je nog boekentips? Laat gerust een reactie achter via het formulier onderaan dit artikel.

Geef een reactie