Podcasts over gedragsproblemen

Weet je niet wat doen tijdens deze koude dagen? Kruip dan lekker op de bank en luister naar enkele podcast afleveringen over gedragsproblemen zoals verlatingsangst, dominantie en stress en ontdek meer over de natuurlijke behoeften van een hond!

Als je over huisdieren praat, is er zoveel informatie te vinden. Bij AAP vzw (Animal Assisted Projects) hebben ze dat gevoel ook. Mensen vertellen zoveel, maar de vraag die je je dan altijd moet stellen is ‘op wat is dit gebaseerd?’. Er zijn zoveel fabeltjes. Met de podcastreeks ‘Recht voor de rAAP‘ wil Joke van AAP vzw vooral mensen juist informeren. Maar daarnaast is het ook leuk om zo nog meer bij te leren over huisdieren. Via deze weg kunnen ze experten in hun vakgebied interviewen en dit met iedereen delen. Ze geven je kennis en jij kiest wat je er mee doet.

Verlatingsangst

Verlatingsangst bij honden is niet altijd even makkelijk op te merken. Er zijn honden die spullen kapotbijten of blaffen tot ze niet meer kunnen. Maar er zijn evengoed honden die ergens stil liggen en constant geconfronteerd worden met een angstgevoel. In deze podcast horen we het verhaal van Bruno.  

Wil je nog verder lezen over verlatingsangst bij honden, lees dan ook het uitgebreide blogartikel dat ze over dit onderwerp reeds schreven.

Dominantie

Een geladen term in de hondenwereld: dominantie. Doen onze honden wat ze doen omdat ze de baas willen zijn? Sedrick Vangronsveld neemt ons mee naar de oorsprong van de dominantietheorie. Hij legt uit wat het inhoudt en waarom je volgens de laatste wetenschappelijke inzichten je hond tekort doet als je het gedrag vanuit de dominantiemodel zou interpreteren.

Stressgevoelige honden

Sommige honden ervaren veel stress. Wat zijn de stresssignalen van een hond? Hoe zie je of je hond overprikkeld raakt? Wat doe je best als je viervoeter geen rust meer kan vinden? Daniëlla De Coster is gedragscoach voor honden en katten en vertelt meer over dit onderwerp in deze podcast.

Natuurlijke behoeften van een hond

Net zoals mensen hebben honden ook basisbehoeften. Als eigenaar probeer je natuurlijk een goede balans te vinden tussen je eigen noden en die van je beste vriend. Maar wat hebben honden nu eigenlijk nodig? En hoe kun je als baasje het beste daaraan tegemoetkomen? Klinisch gedragsbiologe Laura Bangels geeft in deze podcast een paar simpele dingen mee waarmee je een groot verschil kunt maken voor je hond.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie