We verzamelden de belangrijkste hoogtepunten van 2022: adopties, heel wat inbeslagnames, en jammer genoeg ook wat sterretjes.
Adoptie Tinneke
Januari ging meteen goed van start met de adoptie van Tinneke (die omgedoopt werd tot Dini). Ze belandde eind december in het Blauwe Kruis van Lommel op 12-jarige leeftijd nadat de eigenaar haar bij een opvang gebracht had en daarna niets meer van zich liet horen. Ze had hartproblemen en vocht op de longen en het asiel zocht een mandje waar ze de rest van haar leventje (hoe kort ook) nog mocht doorbrengen. Julie en haar man twijfelden geen seconde en alles werd in gang gezet zodat Tinneke naar hun kon komen. Vlak na nieuwjaar was dan de grote dag. In de maanden die volgden werd haar hartmedicatie samen met een specialist verder op punt gezet en alles ging goed. Ze paste perfect in de roedel en het werd een extra groot snurkconcert bij hun thuis!
Hoe verliep het verder met Dini? Helaas gaf haar lijfje begin mei aan dat het genoeg was, ondanks haar leeftijd en problemen kwam haar overlijden toch heel onverwacht. ‘Diniwini’ zit echter voorgoed in het hart van haar baasjes.
Inbeslagname Athena
Op 10 januari 2022 haalde vzw The Lucky Stars, een erkende opvang in Elzele (Henegouwen), Athena op: een Engelse bulldog van bijna 4 jaar oud die amper 10 kg woog! Ze was volledig uitgedroogd en ondervoed en kon niet meer op haar pootjes staan.
Athena moest dan ook meteen worden opgenomen bij de dierenarts. Die eerste nacht was het bang afwachten of Athena de ochtend zou halen. Echter, na 7 dagen intensieve zorgen mocht ze eindelijk de dierenarts verlaten en naar haar opvanggezin om verder aan te sterken en te genieten van aandacht, liefde en lekker eten. Tot het moment was aangebroken en ze eindelijk naar haar gouden mandje mocht verhuizen!
Hoe gaat het nu met Athena? Athena vond een super thuis en is echt volledig hersteld. Onderstaande foto’s spreken voor zich denk ik! Wat een ongelooflijke transformatie!
Inbeslagname Geer en Goor
Ook in Nederland was er tegelijkertijd een geval van verwaarlozing: Geer (een boxerkruising van 12 jaar oud) en Goor (een boerenfox van 9 jaar oud) werden gedwongen afgestaan aan het Dierentehuis Kennemerland. Hun baasje kon niet meer goed voor hun zorgen en ze leefden buiten in een kennel in leefomstandigheden die niet erg fris waren. Wandelen deden ze niet en ook binnen in huis kwamen ze niet meer.
Het verdict van de dierenarts: beiden hadden ernstig ondergewicht en bij Geer waren al zijn spieren verdwenen, staan en bewegen lukte moeilijk. Het gebit van beiden was ook in erg slechte staat. Door de slechte leefomstandigheden had Goor tussenteenontstekingen opgelopen door in zijn eigen ontlasting en plas te moeten lopen. Omdat zijn vacht in zulke slechte conditie en vervuild was, had hij op meerdere plaatsen rode, ruwe en kale pijnlijke smetplekken. Ook had hij aan één oog een beschadiging.
Na een paar dagen goed voedsel, een schoon verblijf en medicatie ging het gelukkig al stukken beter. Goor vond diezelfde maand al een nieuwe thuis. Geer moest iets langer op zoek maar mocht op Valentijn ook verhuizen naar zijn forever mandje.
Adoptie Bruce en Hariëtte
Duo-herplaatsingen vallen niet zo vaak voor maar dit duo zocht begin dit jaar een nieuwe thuis via het dierenasiel Veeweyde Turnhout. Op hun foto’s zag je meteen hoe erg deze twee aan elkaar gebonden waren. Ze mochten écht niet uit elkaar gehaald worden. Gelukkig vonden ze snel samen een nieuwe thuis!
Wij vroegen de baasjes hoe het afgelopen jaar voor hun was met plots niet één maar twee vrolijke bulletjes in huis.
Inbeslagname na animal hoarding
In februari leek het van kwaad naar erger te gaan nadat er meer dan 100 verwaarloosde dieren in beslag werden genomen in een woning in Lanaken. Het ging om een Belgisch opvanggezin voor een rescue die dieren van onder andere (buitenlandse) broodfokkers opving maar zich intussen in een situatie van animal hoarding bevond. De opvang was hen boven het hoofd gegroeid. De dieren werden opgevangen bij vzw Dieren in Nood en er werd massaal geld, voedsel en andere spulletjes voor hen ingezameld. Vijf honden (hun eigen honden) mochten uiteindelijk terugkeren naar de eigenaren. De kans op het hervallen in dezelfde situatie is echter groot.
Adoptie Mopsie
De 13-jarige Mopsie die ter adoptie stond via de Dierenbescherming Mechelen vzw mocht op 25 februari 2022 naar haar nieuwe thuis, omgeven door veel andere mopshondjes. Mopsie, die doof en bijna blind was, zat in noodopvang in het asiel nadat haar baasje was opgenomen in het ziekenhuis. Toen die overleed moest het asiel op zoek naar een nieuwe thuis.
Hoe verliep het verder? Helaas mocht Mopsie maar kort genieten van haar nieuwe thuis. Amper 6 weken na haar adoptie blies ze jammer genoeg haar laatste adem uit in de armen van haar baasje Nathalie.
Noodopvang dieren oorlogsvluchtelingen
In maart kwam er heel wat noodopvang op gang voor dieren van vluchtelingen uit Oekraïne.
Zo startte de Dierenbescherming in Nederland samen met andere dierenorganisaties een meldpunt speciaal bedoeld voor vluchtelingen die aparte opvang voor dieren nodig hebben. Ook gemeenten, asielzoekerscentra of mensen die privé Oekraïners met hun huisdieren opvangen kunnen er hulp aanvragen. Dieren kunnen dan geholpen worden aan tijdelijk onderdak, maar ook de noodzakelijke vaccinaties, medische hulp en praktische zaken zoals mandjes en voer.
Bullenmatch 2.0 + uitbreiding Bullenhuisje 2.0
Eind maart kondigde het Bullenhuisje 2.0 het initiatief Bullenmatch 2.0 aan. Onder deze naam gaan ze op afstand eigenaren ondersteunen in hun zoektocht naar een nieuw plekje voor hun bulldog. De vraag naar opvang en herplaatsing was zo groot dat ze die als kleinschalige opvang niet konden bolwerken. Toch wilden ze die hondjes niet in de kou laten staan. Een goede samenwerking tussen de huidige eigenaar, het Bullenhuisje en de nieuwe eigenaar zorgde alvast voor heel wat positieve resultaten.
Bullenhuisje 2.0 besloot verder ook uit te breiden. Samen met Joyce Mulder-van Den Berg en Patrick Mulder besloten ze het Bullenhuisje uit te breiden in de provincie Groningen. Dankzij deze uitbreiding kunnen ze nog meer hondjes helpen een gouden mandje te vinden…
Moordenaar Franse bulldog wéér op vrije voeten
In april kwam de dader die eerder een Franse bulldog vermoordde, weer vrij uit een psychiatrische instelling. Omdat een gewaarschuwd mens er twee waard is willen we de mensen nogmaals waarschuwen. In de zomer van 2020 maakte een ouder koppel dat met hun Frans bulletje op wandel was in het Belgische Zoniënwoud (Roodkloosterpark in Oudergem) iets verschrikkelijk mee. Een man gekleed als een soort tovenaar of illuminati, die al gekend was om zijn psychische problemen en al eerder ook kinderen lastigviel, mishandelde op een afschuwelijke manier de 10-jarige Rocky die geen schijn van kans had. Volgens de dader had hij zo de aarde gered… Arme Rocky overleed enkele uren later. De dader werd ‘weer’ geïnterneerd en ondanks een grote petitie voor blijvende internering kwam hij nu dus terug voor de zoveelste keer vrij.
Afscheid Christophe en vzw 4voeters in nood
Op 30 mei 2022 overleed Christophe Van Mieghem van de Beverse vzw 4voeters in nood op 47-jarige leeftijd. Christophe wist als geen ander hoe hij om moest gaan met moeilijkere honden. Hij was een echte ‘leader of the pack’. Helaas betekende zijn overlijden ook het einde van de vzw.
Afscheid stichting Bulldogsonline
Stichting Bulldogsonline is niet meer. Na het overlijden van zijn vrouw Grace besloot Rien de stichting stop te zetten en zo ook het herplaatsen, de evenementen en al het andere wat de Stichting de laatste 20 jaar heeft gedaan. Ruim 650 bullen vonden via Stichting Bulldogsonline een goed en vertrouwd tehuis.
Inbeslagname Duitse Bella
In juni stond vooral het verhaal centraal van bullenpup Bella uit het Duitse Tierheim Hilden. Bella werd door handelaren op straat meegegeven aan mensen die eigenlijk enkel voor een oud kweekteefje gingen, Bella kregen ze er als zielig ziek hoopje gratis bovenop. Omdat de vaccinaties niet in orde waren, werd ze echter weggehaald en in quarantaine gezet.
Ze werd positief getest op parvo, coccidia, wormen én giardia. Ze was graatmager en vocht een week lang voor haar leven in de dierenkliniek. Haar maaginhoud wou niet tot in de darmen geraken en door de ziektes zal ze waarschijnlijk levenslang chronische darmproblemen hebben. Ook vroegtijdig overlijden door hartfalen blijft een risico bij vele parvohondjes. Ze mocht verder bijkomen bij een fantastisch opvanggezin waar ze nog geregeld een terugslag kreeg en nog een paar keer terug in de dierenkliniek belandde. Maandenlang toonde ze dat er in dat kleine broze lichaampje een enorme strijder zat.
Eind augustus was de grote dag en mocht ze naar haar forever mandje bij mensen die van haar houden zoals ze is met al haar gezondheidsproblemen. Ook die problemen die er misschien nog zullen bijkomen…
Hoe gaat het nu? Bella doet het heel goed. Ze voelt zich steeds meer thuis. Ze ontwikkelt zich mentaal en fysiek echt uitstekend en geniet van het goede leven. En uiteraard heeft ze iedereen volledig om haar pootjes gewikkeld!
Invoering van het ‘permis de detention’ voor adopties op Waals grondgebied
Een huisdier kopen of adopteren in Wallonië, het was helaas vaak al niet gemakkelijk. Als je als Vlaamse kandidaat-adoptant de afstand en taalbarrière al kon overbruggen, en als het asiel al adopties toeliet buiten de regio -wat jammer genoeg vaak niet het geval is- dan zit je vanaf 1 juli 2022 nog met een extra ‘akkefietje’. Er wordt nu namelijk om een bewijs gevraagd dat aantoont dat je huisdieren mag houden.
Adoptie Boston Terrier Ubi (nu Bubba-Blue)
Boston terriers in het asiel, ze zijn uiterst zeldzaam. Dit jaar was er echter Ubi, en wat een knapperd!
Boston terriër Ubi werd net voor de zomervakantie binnengebracht bij het Blauwe Kruis van Brugge wegens gedragsproblemen. Dit jong duracellkonijntje wist onder andere met zijn energie geen blijf op een appartement. Doordat het baasje niet consequent genoeg was in de opvoeding durfde hij ook happen. Met dit in het achterhoofd ging het asiel op zoek naar een adoptant die dit gedrag begreep en het correct kon oplossen.
De perfecte kandidaat diende zich aan: een gezin met reeds een teefje van hetzelfde ras had interesse. Hun andere hond was een kweekteefje gered uit de broodfok, en zij toonde gelijkaardig probleemgedrag bij adoptie. Deze problemen zijn intussen volledig weggewerkt. Ook heeft het gezin een fretje dat tam is en binnen in huis rondloopt.
Een kennismaking met dit gezin volgde al snel. Tijdens de kennismaking gaven zowel het teefje als de fret hun grenzen zeer duidelijk aan, waardoor Ubi deze dan ook meteen respecteerde. Ook bij de kinderen zette Ubi zijn charme-offensief in, met succes.
Ubi werd geadopteerd, en stelt het super in zijn nieuwe gezin. Er is wel nog wat werk aan het gedrag van Ubi, maar alles verloopt reeds veel beter dan verwacht. De adoptanten maakten een leuk filmpje over de adoptie van Ubi (die nu Bubba-Blue heet).
Afscheid Sylvianne
Op 8 juli 2022 moesten we afscheid nemen van Sylvianne, een van onze volgers die een erg grote dierenvriend was en actief in vele bullengroepen. Haar twee bulletjes werden al langere tijd opgevangen door een opvanggezin van bullenhuisje Chez Swa, maar helaas werd Sylvianne niet meer beter en liet ze het leven op amper 50 jaar. Ze wist wel dat haar 2 Franse bulletjes goed zaten en dat was ook haar grootste wens nog voor haar overlijden.
Adoptie Dypsy
Begin dit jaar adopteerden Julie en haar partner zonder twijfelen Tinneke/Dini, een oude Engelse bulldog met de nodige zorgen. Helaas was hun tijd samen maar van korte duur. Enkele maanden later kwam er echter een jonge herplaatser op hun pad die de pijn wat hielp verzachten door voor de nodige afleiding te zorgen.
Hoe gaat het nu met Dypsy? Deze spring in’t veld heeft ondertussen de tijd van haar leven. Vooral met Dobli kan ze geweldig samen spelen, trekken, lopen… Ook mocht ze al samen mee op vakantie en maakte ze deel uit van de trouw van haar baasjes!
Scrupuleuze website
Gaia ontving in de zomer heel wat meldingen over een scrupuleuze website. Het ging om een initiatief waarbij een broodfokker deed uitschijnen een asiel te zijn onder de slogan ‘Adop’t don’t shop’, waar potentiële klanten zich konden aandienen om een ‘puberpup’ te adopteren. Aan verschillende klanten heeft de broodfokker ook puppy’s met ernstige mankementen verkocht. In augustus diende GAIA daarom al een strafklacht in bij de Procureur des Konings wegens de verkoop van zieke dieren. Die website kwam daar nog eens bij.
Hoe zit het ondertussen met de website? Wij kunnen melden dat de website intussen uit de lucht is, althans, toch de domeinnaam. Hun puberpups worden wel nog steeds aangeboden onder een andere domeinnaam maar die zich niet meer als een asiel voordoet.
Afscheid Vida
Op 19 augustus 2022 kwam het bericht dat Vida van Dierenopvangcentrum Vlaardingen er niet meer was.
Wie was Vida? Old English Bulldog teefje Vida werd op 6 december 2021 door vrijwilligers van de dierenambulance opgehaald in Rotterdam. Ze liep op een schoolplein, was in slechte toestand en werd meteen naar een spoedkliniek gebracht. De arts had het vermoeden dat ze als fokteef langere tijd in een kleine ruimte heeft geleefd, en daarom vergroeiingen aan haar poten en rug heeft. Ze was al op leeftijd, had enorme tepels, diverse tumoren, staar en was veel te mager. Nadat ze pijnstilling had gehad mocht ze naar de opvang waar ze een zacht bed voor haar zere lijf en te eten kreeg. Ze noemden haar Vida wat ‘leven’ betekent. Sindsdien hield het Dierenopvangcentrum geregeld op de hoogte van alle updates omtrent Vida en ook leuke foto’s in het opvanggezin.
“De laatste paar weken zagen we Vida steeds minder gaan eten. We zagen haar gewicht en bespiering afnemen. Ik probeerde mezelf nog te vertellen dat ook wij minder eten met dat warme weer. Nadat Vida 2 dagen niet meer had gegeten heb ik Dierenkliniek Schiedam gebeld. We konden op maandag niet terecht bij haar vaste dierenarts. De dierenarts bij wie ze ook was binnengekomen met de Dierenambulance, dus werd het dinsdagochtend vroeg.
Helaas had ik het ‘goed’ aangevoeld en ook Ruby (onze dochter) en mijn man al voorbereid. Uiteindelijk ben ik degene geweest die 9 maanden lang eigenlijk 24/7 met haar heb doorgebracht, dus zag heel duidelijk het bergafwaarts gaan. We gingen dus met z’n 4-ren naar Schiedam. Haar vaste dierenarts stelde nog wat vragen en vertelde toen dat ze helaas niets meer kon betekenen voor Vida. Ik heb mezelf altijd voorgehouden dat een dier nooit mag lijden voor de mens en dus hebben we ‘een sterretje van haar gemaakt’.
Ons verdriet was en is heel groot. We hebben de afgelopen 9 maanden al onze liefde aan Vida gegeven en zijn af en aan naar de Dierenkliniek gereden. Vooraf wisten we al dat Vida opnemen in ons gezin nooit voor onszelf maar altijd voor Vida was. We hebben alles voor Vida gedaan wat ‘binnen onze macht lag’. We hebben Vida liefde laten ervaren; blijheid; Bulldog-gekheid, maar bovenal hebben we van een intens bang en schuw meisje weer een vrouw kunnen maken met wat zelfvertrouwen en vooral een gelukkig hondje dat kwispelde zodra we haar richting op kwamen.
Het heeft wel enige tijd geduurd voordat Vida kon kwispelen; we ‘sprongen bijna een gat in de lucht’ toen ze dit voor het eerst deed. Vida was de 5e hond van mijn man en mij, maar in alle eerlijkheid kan ik zeggen dat ik niet eerder zo’n mooie ziel, zachtmoedige en vergevingsgezinde hond heb gezien. Ik ben ervan overtuigd dat Vida een engeltje was, dat naar de aarde is gezonden om welke reden dan ook. ‘Het gat’ is groot, het gemis en verdriet nog veel groter, maar net zo groot is de dankbaarheid om Vida te hebben mogen kennen en ons hart te hebben mogen opnemen.”
Afscheid Elsje (nu Joy)
In september overleed Elsje (nu Joy) van Stichting Dier en Project. Elsje was een hond die we kenden van jaren geleden. In onze groep hebben we toen enorm meegeleefd met de inbeslagname.
Wat was het verhaal van Elsje? In de zomer van 2017 werd Elsje samen met 6 amper 2-weken oude pupjes door een dierenagent weggehaald. Het was al avond en er was niet meteen een asielplek vrij. Daardoor ging de hele kroost voor een nachtje naar Stichting Dier en Project waar ze de melkproductie weer op gang wisten te krijgen. Moeder en pups maakten het goed en verhuisden naar de andere kant van het land.
De pupjes groeiden op en vonden een thuis, voor Elsje zelf lag dat anders. Zelfs na een verhuis naar een ander asiel kon er geen match gevonden worden. De stichting besloot in overleg met het asiel haar terug op te halen. Na een poosje in de opvang vond ze haar gouden mandje, ze paste perfect binnen het gezin en was een echt blij ei. Daar werd ze langzaamaan ouder en strammer tot bleek dat ze haar nu helaas moesten laten gaan.
Adoptie Hazel
Robert en Monique mochten begin september eindelijk lieve Hazel mee naar huis nemen. Ze stond al een tijdje ter adoptie bij Dierenasiel Veeweyde Turnhout en had daarvoor al 5 jaar in triestige omstandigheden geleefd. Hazel werd in beslag genomen samen met vijf andere bulletjes: Wieza, Spekkie, Margo, Gaston en Thea. Allemaal hadden ze last van hun korte snuit en kregen via het asiel een BOS-operatie. Door Hazel’s medische rugzakje duurde een adoptie voor haar net wat langer. Hazel had namelijk nog een dubbele knie-operatie in het vooruitzicht.
Hoe gaat het nu met Hazel? In oktober werd ze geopereerd aan haar rechterknie. Wat volgde waren 6 weken benchrust, maar sneller gezegd dan gedaan!Ze genoot van alle extra zorg, aandacht en liefde maar in de bench blijven, was écht geen optie, daar werd ze erg onrustig van. In een open kennel klimde ze dan weer tegen de tralies op. De baasjes waakten de eerste weken braaf naast haar zodat er niets kon gebeuren met haar pootje.
In november kreeg ze de good-to-go om terug korte wandelingen te mogen maken. Met de buggy erbij konden ze weer lekker naar het bos en achteraf rustte ze uitgeput uit op de bank met de katten.
In december mocht haar open kennel eindelijk plaats maken voor een gezellig vrij hoekje want ze mocht weer alles doen. In die paar maanden is Hazeltje enorm open gebloeid. Van een bang en schrikkerig hondje wil ze nu graag met iedereen kennismaken. Ook met andere honden zoekt ze contact. Mee gaan winkelen of een cafétje doen vind ze helemaal geweldig. Zelfs genieten van de regen op kerstdag vond ze heerlijk!
Sluiting Dierenopvangcentrum Doornakker
Dierenopvangcentrum de Doornakker kondigde aan dat ze eind dit jaar definitief gingen sluiten. In januari 2022 ging de opvang van zwerfdieren uit Eindhoven en omgeving reeds over naar de door de gemeente nieuw opgerichte stichting, Stichting ROZE. De bedoeling was toen nog om de opvang in afgeslankte vorm voort te zetten. Echter nam Stichting ROZE vanaf 1 oktober ook de overige werkzaamheden aangaande TNR, huisuitzettingen, crisisopvang en het aannemen van afstandsdieren over.
Een van de redenen voor de sluiting van de Doornakker was het feit dat het gebouw, dat al vele jaren in gebruik was, door de tand des tijds was aangetast en zelfs met een grondige renovatie niet in een voldoende staat voor de toekomst te brengen was. Daarnaast konden ze het niet meer verantwoorden om, met inachtneming van een verantwoorde inzet van maatschappelijke middelen en donaties, de opvang aan de Doornakkersweg open te houden.
De combinatie van het wegvallen van de contracten en de staat van het pand lagen dus onder andere ten grondslag aan de beslissing om de deuren van Dierenopvangcentrum de Doornakker op 31 december 2022 definitief te sluiten.
Nieuw boek ‘Intussen in het asiel’ van asielbeheerder
Nicolette Bloemendaal, de beheerder van het Dierentehuis Stevenshage in Leiden lanceerde het boek ‘Intussen in het asiel – Belevenissen van dieren en mensen’. Ze vertelt hoe ze in Amerika in het asielwerk rolde en hoe er nu, ruim 25 jaar later, een boek vol asielverhalen van haar hand is verschenen.
Inbeslagname na dodelijke steekpartij
In juni vond een dodelijke steekpartij plaats in een woning in Kessel-Lo. Vier honden werden door de vzw Animal Rescue Service uit het huis gehaald. Drie van hen werden bebloed afgevoerd. De Amerikaanse bulldog Ice was daar één van. De elfjarige bulldog was al in behandeling voor keelkanker. De Dierenbescherming Mechelen wist dan ook dat de tijd die hem nog restte beperkt was.
Vlak na de shockerende moord, waar ook Ice getuige van was, kon hij enkele weken bekomen bij een opvanggezin. Daar kon hij echter niet blijven en dus lanceerde het asiel een nieuwe oproep in de hoop dat Ice elders nog enkele dagen, weken of misschien wel maanden kon genieten van de tijd die hem nog restte.
Een thuis vinden voor een palliatieve of oude hond is echter moeilijk. Maar Karina voelde haar meteen geroepen toen ze de oproep las. Na een screening belandde Ice bij Karina en haar gezin. Hij werd er verwend en kreeg de beste zorgen. Ice was ook erg gemakkelijk in omgang en gewoon een fantastische hond. Dag en nacht kon het opvanggezin bij het asiel terecht voor ondersteuning.
Begin augustus verslechterde de toestand van Ice en moest het opvanggezin hem laten inslapen. Karina en haar gezin kijken terug op drie veel te korte maar wel geweldige weken. Ze zijn heel blij dat ze hem alle kansen hebben kunnen geven en hij zit voor altijd in hun hart.
Wallonië kondigt het einde van broodfok aan
Wallonie kondigde op 24 november 2022 het (begin van) het einde voor de broodfok aan met een verbod op de invoer van pups vanaf 1 juli volgend jaar. Verhoogde minimale oppervlakten, vermindering van het aantal nesten per teefje, een minimum- en maximumleeftijd voor dracht, en het aanbieden van maximaal twee verschillende rassen!
Afscheid van Fientje
Bullenhuisje Chez Swa ving in november Fientje op, een broodfokteefje. “Wanneer je als broodfokmama bijna sterft bij de keizersnede en ook je puppies dood zijn dan ben je helemaal niks meer waard.” En zo belandde ze bij de dierenarts voor een spuitje. De dierenarts besloot echter om haar te laten leven. Hij belde een lieve dame op die op haar beurt het bullenhuisje opbelde.
Ondanks dat ze al die jaren misbruikt werd als broedmachine was ze zo zacht van karakter. Knuffelen kende ze (nog) niet maar wou ze wel zooooooo graag. Kwispelen kon ze wel als de beste. En eindelijk was ze een identiteit. Eindelijk was ze “iemand” met een naam, een paspoort, een geschatte leeftijd van tussen de 4 en 6 jaar en kreeg en gaf ze heel veel liefde!
Fientje snakte wel erg naar adem en kreeg spoedig een BOS-operatie in de hoop dat ze meer lucht zou krijgen. Echter bleef er ook een vermoeden van een larynx collapse. Bij de operatie bleek dat ze een gezwel in haar keel had. Wegens grote bloedingen kon deze niet weggehaald. Er werd een nieuwe operatie gepland om het gezwel via laserbehandeling weg te halen, dat was veiliger. Echter, Fientje haalde het niet. Ze bleek een larynx collapse graad 4 te hebben en het gezwel in haar keel hield deze recht… Haar overlevingskansen waren quasi nihil.
“Lieve lieve Fientje, wat had ik je graag zien genieten van een boswandeling of een sprintje aan zee… Het mocht niet zijn, enkel omdat iemand grof geld wilde verdienen aan jouw puppies. Enkel omdat mensen snel een goedkope puppy willen en jij daarvoor moest boeten! Boos is een understatement. Rust zacht aller allerliefste meisje, Ooit zien we elkaar weer. In een wereld waar er geen pijn of onrecht bestaat. Ja, ooit…”
Afscheid van Sticky
Na een verblijf van bijna 3 jaar bij Dierenasiel De Knuffelpootjes zonder zijn gouden mandje te vinden, moesten de medewerkers en vrijwilligers op 6 december 2022 plots afscheid nemen van Sticky, hij had kanker. Zo jammer dat een adoptie niet gelukt is, maar Sticky was op zijn manier wel gelukkig in het asiel en bij zijn favoriete verzorgers, het was voor hem ondertussen al zijn ‘thuis’ geworden.
Adoptie Raquel
Gehandicapte Raquel die ter adoptie stond in Spanje via de Belgische vzw Every dog deserves a second chance vond een nieuwe thuis op 18 december 2022. Raquel was niet alleen gehandicapt, en helaas ook incontinent, maar ze bevond zich ook in het buitenland, wat toch wel een extra obstakel was. Ze werd daar echter meer dan een jaar liefdevol opgevangen en begeleid door Bichos Raros, een rescue voor gehandicapte hondjes. Kort voor kerst vond ze een perfect gezinnetje die al eerder een gehandicapt hondje via deze rescue hadden geadopteerd, en die dus ook perfect wisten welke speciale zorgen zo’n hondje nodig heeft. Raquel heeft er dus een gehandicapt Frans bullenzusje bij! Haar Spaanse begeleider reisde zelfs helemaal mee naar België om ervoor te zorgen dat alles goed verliep. De magie van kerst kon voor Raquel beginnen!
Inbeslagname Stella
Vermagerd, met oor-, oog- en blaasontsteking werd bulldog Stella achtergelaten aan een boom. Achteraf bleek dat ook haar baarmoeder er tijdens de sterilisatie niet goed uitzag en volledig verwijderd moest worden.
In het eerste asiel vond ze maar geen baasje dus werd ze verhuisd naar een ander asiel. Bij het Dierenasiel Haarlemmermeer had ze meer geluk! Na een erg verdrietig verleden en een asielverblijf op 2 locaties mocht Stella op 10 december 2022 naar haar nieuwe thuis verhuizen.
Duo-adoptie Gizmo en Annabelle
2 pekineesjes van 8 jaar zochten vlak voor kerst een nieuwe thuis via het Dierenasiel Ninove nadat hun baasje naar het buitenland moest en ze onmogelijk mee konden. Omdat ze heel hun leven samen doorgebracht hadden, was het ook belangrijk dat ze samen bleven. Nog geen 24u later kwam al het goede nieuws dat ze hun pootjes mee onder tafel mochten steken op hun eerste kerstfeest bij hun nieuwe familie! Ze krijgen er gezelschap van een shihtzu vriendje van 16 jaar!