Chez Swa, zoveel meer dan een asiel

Nancy Faes runt in Beerse Chez Swa, een erkend asiel voor Franse en Engelse bullen alsook mopshonden. Hondjes die om wat voor reden dan ook niet bij hun baasjes kunnen blijven, worden door Nancy liefdevol opgevangen, geobserveerd en verzorgd in afwachting van een nieuwe thuis.

Naar aanleiding van De Warmste Week maakte Nancy in samenwerking met ambassadrice Daisy Van Praet twee filmpjes waarin ze haar asiel voorstelt.

Luister ook naar een interview met Nancy op de Stadsradio

Truusje en Maurice

Truusje kwam bij Nancy terecht met een gebroken pootje. Omdat ze er al te lang mee had rondgelopen was het verkeerd aan elkaar gegroeid en was er geen andere optie dan te amputeren. Truusje liet het echter niet aan haar hart komen en huppelde meteen na de operatie weer gewoon vrolijk verder op 3 pootjes, mét het nodige karaktertje. Enkele weken later kwam er echter een telefoontje van een ander Frans bullenpupje met hetzelfde probleem… En daar was Maurice… Ook hij kon zijn pootje helaas niet behouden. Deze 2 pubers waren een opmerkelijk maar vooral opgewekt en ondeugend duo en omdat ze zo bijzonder waren en ondertussen zich helemaal thuis voelden besloot Nancy dat ze een deel van de Bende van Swa zouden worden!

De twee driepootjes brachten Nancy echter op het idee dat ze meer wou doen met hen, dat ze iets konden betekenen voor anderen! En dus trainde ze ze als therapiehondjes. Zo ging ze langs bij scholen met kleine kinderen en leerde ze de kinderen kennismaken met honden én met beperkingen.

Maar het ging verder! Nancy kroop in haar pen en schreef haar eerste kinderboek, met in de hoofdrol Truusje en Maurice, de helden op drie poten. In Operatie Red Mamahond wordt op een heel laagdrempelige manier het concept van broodfok uitgelegd.

Boogy

In 2018 kwam Nancy via social media op het pad van Boogy, een zwaar verwaarloosde Franse bulldog.

“Zelfs als ik alle moeite van de wereld zou doen om een hond zo te verwaarlozen, zou het mij niet lukken. Het beestje had littekenweefsels, zijn buik hing bijna tot op de grond en hij had letterlijk korsten op zijn uitpuilende ogen. In het begin deed ik om de twee uur zalf in zijn ogen en stond ik ‘s nachts op om hem te verzorgen.”

Nancy Faes, Chez Swa

Boogy kreeg een paar operaties aan zijn oogjes en zijn loszittend vel en na heel wat intensieve zorgen voelde hij zich meer dan ooit geliefd en gelukkig in het bullenhuisje! Uiteraard was ook deze Franse bulldog een blijvertje ten huize Chez Swa.

Boogy werd helaas op 2 november van dit jaar een sterretje, kort voor zijn 12de verjaardag.

Woon je in Nederland? Dan kan je ook terecht bij de Nederlandse bullenbuisjes.

4 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie