Bailey kroop door het oog van de naald

on

Eind maart las Julie op Facebook het hartverscheurende verhaal van van Bailey en Marley, een bulletje en een teckel die net op tijd in beslag genomen waren. “Het leken wel 2 uitgemergelde, levende lijkjes…” begint Julie. “Bij het zien van de beelden, brak mijn hart en kwamen er tranen in mijn ogen. Ik kreeg het niet meer uit mijn gedachten.” Het asiel van Oostende, waar ze opgevangen werden, zette ondertussen alles op alles om het duo er weer bovenop te krijgen. Hun leven en toekomst hingen echter aan een zijden draadje. Toch lukte het de verzorgers om met goede zorgen, veel liefde en toewijding beide hondjes weer op krachten te krijgen. Hun transformatie was dan ook ongelooflijk om mee te maken. Zeker voor de verzorgers maar ook voor iedereen die de beelden zag en hoe ze steeds meer gewicht bijkwamen en speelser werden.

verwaaarloosde bailey en marley
Een van de afschuwelijke eerste beelden

Justice4Animals

Naar aanleiding van deze gruwelijke dierenmishandeling richtte het Blauwe Kruis van de Kust Justice4animals op, een initiatief voor systematische vervolging van deze en ook andere baasjes van dieren. “Een fantastisch initiatief waar ik direct fan van was.” vertelt Julie. “Ik wou dan ook heel graag mijn steentje bijdragen.” Julie lanceerde dan ook meteen een crowdfunding. De opbrengst belandde integraal op de rekening van het asiel. Zo kon ze op korte tijd maar liefst 3000€ inzamelen voor Justice4animals! “Hiervoor wil ik nogmaals iedereen die gedoneerd heeft uit de grond van mijn hart bedanken. De donateurs maken het nu mee mogelijk dat de eigenaren van deze honden alsook andere soortgelijke gevallen effectief vervolgd en gestraft worden!”

Fabrice, de voorzitter van het Oostendse asiel en Justice4animals, hield Julie tijdens de crowdfunding op de hoogte van de evolutie en het herstel van beide hondjes. “Een fantastische man met een reusachtig hart voor dieren die ook alles uit de kast haalt om dierenmishandeling te bestrijden.”

Bailey de bulldog

“Naarmate de tijd verstreek, werd ik echter steeds benieuwder naar bulletje Bailey. Ik wou ook heel graag kennismaken met de hondjes waarvoor ik mij had ingezet.” vervolgt Julie. “Ik had intussen vernomen dat het voor beide hondjes beter was als ze elk apart naar een nieuwe thuis zouden verhuizen. Mijn man, aan wiens oren ik lang heb moeten zagen, is uiteindelijk bezweken onder mijn volhardende overtuigingskracht. Als de klik er zou zijn met onze roedel, mocht Bailey bij ons komen wonen.”

En zo werd er een kennismaking geregeld met Bailey. Die verliep net als bij Julies voorbije adopties weer erg vlot. De zesjarge Bailey bleek heel lief en zachtaardig te zijn en de vierkoppige roedel accepteerde hem meteen. Julie en haar man hebben namelijk al 2 Franse bulletjes Blue en Dobli en 2 Engelse bulldogs Dipsy en Beauke. Het was echter nog even wachten vooraleer Bailey met hen mee naar huis mocht.

bullengezinnetje
De bullenkroost kon alvast niet wachten

Begin mei was het dan zo ver! Ook Marley, de teckel, vond inmiddels een gouden mandje en mocht dezelfde dag als Bailey naar zijn gouden mandje vertrekken.

Bailey met zijn nieuwe baasjes, de voorzitter van het asiel en een medewerker.

Teckel Marley vond een nieuwe thuis bij Nathalie en Tony waar hij verder zal aansterken na wat hij doormaakte om dan volop te genieten van het leven!

Marley met zijn nieuwe baasjes en de voorzitter van het asiel

Op naar een leven vol liefde en plezier

“Bailey krijgt vanaf nu het leven dat hij dubbel en dik verdient. Een leven vol liefde en plezier in het gezelschap van de leukste en liefste broertjes en zusjes.” vertelt Julie enthousiast. “Hij gaat overladen worden met liefde en de allerbeste zorgen, want dat is waar mijn/ons leven om draait: hondjes gelukkig maken!”

Een gelukkige Bailey

“Ik heb nu wel plechtig aan mijn man moeten beloven dat we echt aan het maximum zitten wat betreft onze gezinsleden en dat besef ik zelf ook wel.” Julie wil wel graag nog een extra woordje van dank richten aan haar man. “Zonder hem zou het allemaal niet mogelijk zijn, mijn dankbaarheid naar hem is reusachtig groot. Hij is dan ook gewoon de man van mijn leven en ons gezin is mijn grootste geluk. Onze hondjes kunnen zich geen betere papa wensen, dat zal Bailey nu ook gaan ondervinden.”

Intussen zit er gelukkig weer wat vulling in de billetjes
Luieren in de zon

“We leven maar één keer en we moeten doen wat we graag doen. En dat gaan we ook nu weer doen samen met Bailey en onze kroost!” besluit Julie.

Bailey kan wel wennen aan dit leventje

Geef een reactie