Gordo: slachtoffer van wreedheid

In Seine-et-Marne in Frankrijk werd midden maart 2024 een ernstig verbrande Engelse bulldog puppy in beslag genomen door Action Protection Animale. De dierenrechtenorganisatie diende een klacht in wegens wreedheid. Gordo zal het drama overleven, maar niet zonder gevolgen.

Omdat ze haar onlangs aangekochte puppy niet langer kon uitstaan, verbrandde een jonge vrouw de hond uiteindelijk over bijna 40% van zijn lichaam met… een haardroger! De jonge vrouw rechtvaardigde zichzelf door tijdens haar hechtenis aan te geven dat ze maniakaal was en dat ze er niet tegen kon dat haar puppy, een 9 maanden oude Engelse bulldog genaamd Gordo, die onder een tafel leefde waarvan hij niet mocht bewegen, het appartement besmeurde.

Geërgerd door Gordo zei de verdachte dat ze hem had gewassen en hem vervolgens in afwezigheid van haar partner wilde drogen met een föhn. Vervolgens legt ze uit dat de puppy gilde van de pijn onder de hitte van de haardroger wat haar weer woede opwekte. Vervolgens hield ze hem met geweld vast en duwde de föhn met kracht op zijn huid. Ze legt uit dat de ongelukkige puppy kermde van de pijn en probeerde weg te rennen, wat haar woede en haar verlangen om hem te laten lijden alleen maar groter maakte. Hoe meer Gordo schreeuwde, hoe meer ze hem verbrandde.

Een echte martelsessie die enkele minuten duurde, waarin Gordo, weerloos, een echte hel doormaakte die pas zou eindigen als hij op de rand van bewusteloosheid stond. Ondanks bijzonder ernstige verwondingen vonden noch zij, noch haar partner het nodig om behandeling te zoeken voor Gordo, die nog steeds als een martelaar leed. Pas toen zijn wonden vreselijk geïnfecteerd raakten, meer dan 3 dagen na het incident, werd hij uiteindelijk naar een dierenarts gebracht.

Het gaat uiteindelijk om een ​​anonieme melding die de onmiddellijke inbeslagname van Gordo rechtstreeks bij de dierenarts mogelijk maakt. Action Protection Animale werd toevertrouwd aan de zorg van Gordo, die nog steeds onder de hoede is van een van onze dierenartsen. De vereniging diende ook een klacht in wegens wreedheden tegen de verdachte en ontbering van zorg jegens haar partner.

Uit het onderzoek van het politiebureau van Torcy blijkt herhaaldelijk geweld tegen de puppy door de eigenaar, lang vóór deze gruwelijke gebeurtenissen. Gordo moest al op 3 maanden oud geopereerd worden aan een heupfractuur na geweld… . Ze werd gisteren in politiehechtenis geplaatst, gaf de feiten toe en zal strafrechtelijk worden bestraft.

Gordo zal levenslange gevolgen dragen. Hij is echter een schattige hond die geen wrok jegens mensen koestert, ondanks de hel die hij heeft doorstaan. Lief en zeer aanhankelijk, hij vraagt ​​alleen om genegenheid.

Je kan de rescue steunen door bij te dragen aan de veterinaire en juridische kosten door een donatie te doen: dons.actionprotectionanimale.com

Update 17/3

Deze 9 maanden oude kerel is een echte vechter! Na 3 dagen de ergste martelingen en lijden te hebben meegemaakt, ligt hij momenteel nog in de dierenkliniek. Maar we zijn opgelucht om hem vandaag in het gras te zien stoeien.

Er zijn nog heel wat weken van dagelijkse zorg nodig om zijn wonden te laten genezen. Gordo zal onvermijdelijk de gevolgen hiervan blijven dragen… maar hij zal het leven kunnen leiden dat hij zo verdient.

De verdachte zal in juni volgend jaar voor de rechtbank verschijnen met voorafgaande schuldbekentenis en we hopen dat de klacht tegen haar partner wegens het ontbreken van zorg ook succesvol zal zijn.

Reportage Le Parisien

De krant ‘Le Parisien’ ging langs bij Gordo en interviewde dierenrechtenorganisatie Action Protection Animale over zijn toestand ❤️‍啕 (opgelet: de video bevat op bepaalde momenten close-ups maar de wonden zijn al mooi aan het genezen en Gordo is heel vrolijk)

Update 20/3:

De kleine Gordo mag eind deze week dan eindelijk de dierenkliniek verlaten! 拾 Zoals blijkt uit deze video en foto’s (zie link) gaat het goed met Gordo. De genezing vordert zichtbaar, ondanks enkele complicaties in bepaalde huidplooien.❤️‍啕 Gordo is een vrolijke, speelse en zeer knuffelige pup. Hij is een echte plakkont die veel liefde vraagt. Een schat.

Geadopteerd

Het verhaal van Gordo raakte de afgelopen weken enorm veel mensen. De zorgen waren intens en de lange hospitalisatie bracht ook andere problemen aan het licht, typische problemen van honden uit de broodfok.

Gordo werd geboren in Griekenland, werd daarna geimporteerd in Servië om uiteindelijk op 3 maanden in Frankrijk toe te komen. Daar bleek hij ongeliefd en mishandeld maar aan zijn korte maar helse “eerste” leven kwam door de inbeslagname gelukkig een einde. Hij liep verschrikkelijke brandwonden op nadat hij in alle wreedheid verbrand werd met een haardroger.

Weken van zorgen volgden, pijnlijk en moeilijk voor hem, hij die niets anders wou dan bij een gezin te zijn, maar het kon niet anders om hem een beter leven te kunnen geven hierna.

Op 29 maart 2024 kondigt de rescue officieel aan dat dit nieuwe, betere leven een feit is.

Veel mensen hadden interesse in zijn adoptie en de organisatie heeft ook alle kandidaturen grondig gelezen. Ze moesten er 1 iemand uit kiezen. Ze vonden het belangrijk dat hij kon spelen met een jonge soortgenot en dat er ook een permanente aanwezigheid was aangezien Gordo nog niet alleen kan blijven. Ze maakten er ook een punt van dat de nieuwe familie rekening hield met dat Gordo veel aandacht en ook nog veel zorgen zal vragen zowel voor de brandwonden als voor de andere problemen.

Zijn nieuwe gezinsleven verenigt alles wat de rescue maar voor hem kon dromen, met alle liefde die hij verdient en waar hij gelukkig zal kunnen zijn. Een nieuw leven ver van de hel uit zijn de verleden.

Zijn vorige baasje zal voor het gerecht verschijnen in september.

Geef een reactie