Franse bulldog Billy, de mascotte van het asiel, is niet meer

In augustus 2019 werd Billy, een negenjarige Franse bulldog, bij Dierenopvangcentrum Folyfoot in Waregem binnengebracht na een inbeslagname wegens verwaarlozing. Door zijn blijvende medische problemen werd het asiel zijn vaste thuis. Hij overleed op 6 februari 2021.

Billy bij zijn binnenkomst in het asiel in de zomer van 2019

Hij zat al meer dan een jaar in het asiel waar hij goed was aangesterkt en een enthousiaste kerel was geworden die op zijn dagelijkse wandeling en verwenuurtje stond.

Billy geniet van aaitjes
Billy speelt met een van zijn knuffeltjes

Niet adopteerbaar

Door zijn medische toestand werd Billy niet meer geplaatst en werd hij de mascotte van het asiel. Personeel en vrijwilligers maakten het hem alle dagen naar zijn zin.

Billy had namelijk kanker. Helaas kon een operatie niets meer voor hem betekenen gezien de kanker was uitgezaaid. Oorspronkelijk werden hem nog drie maanden gegeven, maar door jullie steun en met pijnmedicatie was hij heel goed vooruit gegaan en kon alles onder controle gehouden worden.

Ook had hij een huidprobleem. Hij had last van gistingen en moest daarvoor medicatie en hypo-allergene voeding krijgen.

Verder had hij ook best een speciaal karakter en durfde al eens te bijten uit het niets. Hij voelde zich echter goed bij het personeel van het asiel en zij wilden dit zo houden en hem niet opnieuw stress geven door te moeten verhuizen, weer aanpassen aan nieuwe mensen, een nieuwe omgeving, nieuwe routines… want stress was zeker niet goed voor hem.

Lekker door de plassen stappen

Billy begon ondertussen wel wat ouderdomkwaaltjes te krijgen en kon zijn dagelijks wandeltochtje niet meer zo goed aan. Vrijwilliger Nancy van het dierenasiel had daar echter iets op gevonden. Zodra hij het lastig kreeg mocht hij meegaan in de buggy!

Billy en Folyfoot op TV!

Bekijk het fragment uit het VRT-journaal waarin het asiel spreekt over de toenemende vraag naar adopties tijdens de coronacrisis.

Dierenasielen kunnen vraag amper bijhouden

Ook in de aflevering van Karrewiet (het Vlaamse jeugdjournaal) kwam Folyfoot aan bod met enkele leuke beelden van Billy.

Denk goed na voor je een dier in huis neemt

Afscheid

Op 6 februari is Billy in zijn slaap overleden. Hij laat een grote leegte achter in de harten van medewerkers en verzorgers van het asiel. Ze zijn fier dat ze hem van tenger hondje naar een mollige knaap hebben kunnen transformeren, gek op snoepjes en wandelen, liefst in de regen en door de plassen.
Hij voelde zich thuis in het asiel en was de lieveling van iedereen.
Zelfs na zijn dood blijft hij bij hun. Hij wordt gecremeerd en krijgt zijn rustplaats in het asiel.

Hieronder nog wat foto’s als aandenken aan Billy

(bovenstaande foto’s zijn een korte slideshow, via je mobiel apparaat kan je bladeren door te swipen)

Meer weten over over Dierenopvangcentrum Folyfoot of de dieren die je er wel kan adopteren? Bezoek hun website.

Geef een reactie