Mona: bulletje met een ongelooflijke veerkracht

2018 nam meteen een slechte start toen de vzw Animal Trust uit Melle gecontacteerd werd om een Franse bulldog in opdracht van de dienst Dierenwelzijn in beslag te nemen. Mona zat in een bench onder een afdak achteraan een woning, goed weggestopt uit het zicht van de buren. Ze woog slechts 5 kilo. Het asiel was in shock, en wij met hun toen we de foto’s zagen!

“Het dier was uitgemergeld, had diep ingegroeide nagels en zware huidproblemen. Dat is niet het gevolg van twee weken geen eten krijgen. Mona is een paar maanden zwaar verwaarloosd.”

Eline Ghekière, Animal Trust

De eigenaren, een koppel veertigers uit Sint-Lievens-Houtem, verklaarden dat de eigenaar het beestje bij hen had gedumpt en omdat het zogezegd diarree had en in hun ogen niet meer te redden was, keken ze er niet meer naar om. Gelukkig was er toch iemand die het opviel dat er – goed weggestopt – bij deze mensen een hondje zat weg te kwijnen!

Mona werd meteen naar de dierenarts vervoerd. Met vele kleine porties eten begon ze geleidelijk aan bij te komen.

“Ze was echt uitgehongerd. Dit heb ik in mijn hele carrière nog nooit gezien. Ze was getraumatiseerd. Ze gromde en durfde te bijten. Het heeft een aantal weken geduurd voor ze toenadering zocht maar het is gelukkig goed met haar gekomen.”

Eline Ghekière, Animal Trust

Bekijk de reportage van Tv-Oost over deze inbeslagname.

Een nieuwe thuis voor Mona

Op zaterdag 17 maart 2018 mocht het asiel Mona eindelijk uitzwaaien. Ze mocht naar een heel fijn gezin met nog een andere Franse bulldog.

Na enkele maanden bij haar nieuwe thuis ontpopte ze zich tot een lief, speels en grappig bulletje, helemaal zoals een Franse bulldog hoort te zijn. Ook met de andere Franse buldog en de kat komt ze goed overweg.

Mona en haar zus

Ondertussen vierde Mona in augustus 2020 alweer haar twaalfde verjaardag! Twaalf! Wie had toen gedacht dat ze dit geluk en deze leeftijd nog mocht meemaken?

Mona mag ook 2021 nog ingaan als een supersterk en supervrolijk bulletje! Wij zijn zo ontzettend blij voor haar en blijven versteld staan van de ongelooflijke veerkracht van dit soort hondjes die zowel innerlijk als uiterlijk een enorme metamorfose ondergingen.

*Mona werd in juni 2021 ingeslapen en is net geen 13 jaar geworden. Ze heeft nog 3 prachtige jaren mogen genieten van haar gouden mandje.

Geef een reactie