Het verhaal van mopshondje Lola

Op 11 oktober 2018 kreeg de dierenambulance Louterbloemen rond 17.00 uur een melding binnen dat er een hond van het balkon was gevallen in de wijk Crabbehof. Bij aankomst schrokken de medewerkers. Hoe kon het dat dit mopshondje nog leefde? Zou ze het halen?

“Ze was vel over been en had zulke lange nagels dat ze niet eens op haar pootjes kon staan.”

Mirjam Addiks, manager van Dierentehuis Louterbloemen

Directe opname

Het mopshondje werd met spoed naar het dierenziekenhuis gebracht. Daar bleek dat ze een klaplong had en in shock was. Ze was onderkoeld, woog amper 2,75 kilo en was zwaar uitgedroogd. Met een neussonde probeerden ze voedingsstoffen naar binnen te krijgen. Die eerste dagen kon ze haar kopje niet eens optillen en ook niet rechtstaan.

Werd ze van het balkon op de vierde verdieping gegooid of was ze per ongeluk gevallen? Dat zal een raadsel blijven. Het baasje kon wel achterhaald worden en volgens haar was mopshondje Lola tussen een spleet gekropen toen de balkondeur openstond. Ze deed gelukkig afstand van Lola (want met het gerecht in ons land weet je maar nooit) en na een paar dagen mocht Lola uit het dierenziekenhuis vertrekken en verder bij Mirjam, de manager van het dierenasiel, herstellen. Ze sterkte snel weer aan met lekker eten en er werd intensief gewerkt aan haar mobiliteit.

Hoe is het nu met het mopshondje?

Lola wordt helaas nooit meer de oude. Ze heeft een fractuur opgelopen in een borstwervel waar zich veel botweefsel rond heeft gevormd en dit zorgt ervoor dat haar achterpoten soms uitval vertonen.

 “Lola zal mogelijk altijd wel last overhouden van wat haar is overkomen, maar ze heeft de afgelopen maanden echt vooruitgang geboekt. Ze is weer een vrolijke hond en ze heeft wat extra vlees op de botten gekregen.”

Mirjam Addiks, manager van Dierentehuis Louterbloemen

Bekijk hier het filmpje waarin Mirjam uitlegt hoe het ondertussen met Lola gaat.

Sanctie voor het baasje?

Volgens de politierechter in Rotterdam werd onvoldoende bewezen dat het baasje, een 28-jarige vrouw, haar huisdier de juiste zorg heeft onthouden, waardoor ze verantwoordelijk is voor de aangetroffen ondervoeding en uitdroging bij het beest. Wel kreeg het baasje een werkstraf van vijftien uur, omdat het dier veel te lange nagels had.  

Volg mopshondje Lola

Via de Facebookpagina van Dierenasiel & Dierenambulance Louterbloemen worden nog geregeld korte postjes geplaatst over mopshond Lola en haar vierpotige vriendjes alsook over Lola als asielmedewerker :).

Wil je meer lezen over het werk van Dierenasiel Louterbloemen en de dieren die ze daar tegenkomen? Mirjam schreef een boek met de toepasselijke naam ‘Onvergetelijke dieren’ met verhalen uit het dierenasiel.

Je kan het ook rechtstreeks via het dierenasiel aankopen.

Geef een reactie