Lucky, net op tijd gered

Ieder jaar worden we jammer genoeg geconfronteerd met schrijnende situaties. Dit voorjaar zal vooral het verhaal van Lucky ons bijblijven. Een Franse bulldog van twee jaar oud die ernstig ondervoed was.

Onderkoeld en graatmager

Dierenarts Marie Vanhay van Vet’on Wheels wist niet wat ze zag toen op 21 maart een graatmager bulletje haar praktijk in Fleurus binnen gebracht werd.

“Ik denk dat, als ze hem een dag later hadden gebracht, hij dood zou zijn geweest!” – dierenarts Marie Vanhay

Het was de vrouw van de eigenaar die de Franse bulldog aanmeldde. Ze was verbaasd dat de hond niet meer kon rechtstaan en zichzelf bevuilde. De tweejarige bulldog woog iets meer dan 6 kg, zeker de helft van wat hij zou moeten wegen.

“Het ergste was dat de vrouw zelfs verbaasd was over de toestand van de hond. Alsof ze niet besefte hoe ernstig hij er aan toe was!” – dierenarts

Het hondje was geen onbekende voor de dierenarts. Een jaar eerder had ze hem ook al eens gezien. Toen was hij al aan de magere kant en moest hij gewicht bijkomen.

Foto: Facebook Un Toit Pour Eux

Het dier werd, gezien zijn levensbedreigende toestand, meteen gehospitaliseerd en aan een baxter gelegd. Hij was onderkoeld, zwaar ondervoed en uitgedroogd.

Eindelijk gered

Bijna 5 dagen bleef de hond in de dierenartspraktijk vooraleer hij naar een opvanggezin kon van het Nijvelse dierenasiel Un toit pour eux. Daar kreeg hij de naam Lucky.

Foto: Facebook Un Toit Pour Eux

“De eerste twee dagen in het opvanggezin waren moeilijk, hij had nog niet voldoende kracht om te stappen. Maar ondertussen is hij al een paar kilo’s bijgekomen en speelt hij met de andere honden. Hij herleeft volledig!” – Alain van Aelst, voorzitter van het asiel

https://fb.watch/jBs9RG4l_a/

Inbeslagname

De politie van Fleurus bracht een bezoekje aan de eigenaar en nam het dier officieel in beslag. Een proces-verbaal werd opgesteld. Zowel de agenten als de dierenarts stelden verwaarlozing vast. Nu is het afwachten op een officiële beslissing van de dienst Dierenwelzijn of Lucky terug moet naar het baasje of via het asiel een nieuw baasje krijgt. Die uitspraak kan nog twee maanden duren!

Op 11 juni kwam eindelijk het nieuws dat Lucky niet meer terug moet naar zijn eigenaar! Én dat het opvanggezin Lucky niet meer kan missen en dat zij hem dus officieel zullen adopteren!

Geef een reactie