Een adoptie die begon met… een week intensive care!

We maken kennis met Benoit en zijn 8,5 jaar oude Engelse bulldog Dolly, die hij in november 2019 adopteerde via het dierenasiel van Gent.

Tot kort voor de corona-uitbraak ging Benoit geregeld wandelen met asielhondjes. Zo ontmoette hij eind 2019 Engelse bulldog Dolly. Het hondje werd vastgebonden aan een boom en belande zo als vondeling in het dierenasiel van Gent.

Benoit met Dolly

In het verleden had Benoit zelf al een bulldog en dat gemis was gebleven. Toen hij dit prachtige dametje met een enorme hangtong zag, ging zijn hart meteen overstag. Benoit en zijn vriendin kregen de kans haar te adopteren en namen die kans dan ook met open armen aan!

Lekker luieren onder een dekentje

Een turbulente nieuwe start

Bij thuiskomst was Dolly erg kalm en wou niet goed eten. Door de stress dachten ze, niets om zich zorgen over te maken. Met de nodige rust zou ze vast zo weer opkikkeren. Echter, na drie dagen zakte Dolly plots in elkaar! Met spoed reden ze meteen naar de dierenarts waar hun bulletje een hele week op de intensive care heeft gelegen. Wat bleek… Dolly had een longontsteking opgelopen, haar hartje was er slecht aan toe en ook haar nieren werkten heel slecht! Het zag er niet goed uit.. maar na een week van goede zorgen kwam ze er gelukkig weer door…

Wat een joekel van een tong he?

Een zorgenkindje, maar wel ONS zorgenkindje

Nu is Dolly hun zorgenkindje dat dagelijks haar medicijnen moet krijgen, maandelijks haar inentingen tegen allergieën en driemaandelijks haar bloed moet laten controleren voor een nieronderzoek. Maar ze zien haar doodgraag en hopen dat ze nog vele jaartjes bij hun kan blijven!

Dolly op weg naar de zoveelste dierenartscontrole

Werd Dolly als vondeling achtergelaten omdat ze de medische kosten niet konden dragen? Waarschijnlijk… De ware toedracht zullen ze echter nooit weten, gezien de vorige eigenaar nooit contact heeft opgenomen met het asiel na de chipcontrole.

Knappe, fotogenieke Dolly

Wil je meer van Dolly zien?

Benoit maakte voor Dolly een eigen Instagrampagina waar je het afgelopen jaar al mee kon genieten van heel wat leuke foto’s en avonturen. Volg @dolly.dogg of geniet gewoon van de foto’s ook zonder dat je zelf een account hebt!

Op avontuur in de buggy

Update sinds het schrijven van dit artikel: Dolly overleed helaas in het voorjaar van 2021. Het werd het plots veel stiller in huis, er werden minder scheten gelaten, en er lag niemand nog heel elegant in de baan. Dolly wordt nog steeds erg gemist.

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Mylène schreef:

  Oh Bless this amazing people, and beautiful Dolly Dogg !
  Ik voel dat zij zielsverwanten zijn for eternity.
  Jullie zijn engelen!
  Hoe laag om zo een mooie ziel aan een boom te binden, eender of je situatie financieel moeilijk is !
  Er zijn altijd oplossingen !
  Voor mensen die dit lezen, als je besluit om een dier te adopteren, denk er dan aan dat een dier, net als wij mensen, en onze kinderen liefde en verzorging nodig hebben.
  Als je kind ziek wordt, stop je je kind ook niet ergens weg.
  Er is altijd een oplossing voor handen.
  Dieren hebben net als mensen ook warmte nodig in de winter, je neemt geen dier om het buiten in een hok te stoppen, dat het diertje kou leidt in de winter, en in de zomer ook kan schuilen tegen de warmte.
  Laat als je moet gaan werken, je hond bij familie of vrienden, dat het niet heel de dag alleen hoeft te zitten.
  Net zoals je met je kindje zou doen.
  Wat wij geven vanuit liefde aan onze dieren krijgen wij onvoorwaardelijk terug.
  Dieren zijn zo puur, en zij spiegelen onze emoties, doordat zij ons aanvoelen. Wij kunnen zoveel leren van hun, en werken therapeutisch, bij diepliggende trauma’s, en bij kinderen die autistisch zijn, is het heel goed om met een hond op te groeien. Niet ieder ras is voor geschikt.
  Dieren maken ons leven compleet, en zijn zeer goed voor je gezondheid. Zij geven rust, heling, affectie, en genegenheid, en zijn zo ontzettend dankbaar zonder ons te veroordelen.
  Zij houden onvoorwaardelijk van ons.
  Leer kijken naar het dier, hoe het zich voelt, en geef het de liefde en aandacht die je zelf zou verlangen.
  Creëer met je dieren een onafscheidelijke band voor het leven, dan heb je de beste vriend die je je maar kan indenken.
  Wees liefdevol naar je dierenvriend, en wees dankbaar voor al de mooie momenten die je van hem of haar krijgt.
  Dank jullie voor jullie verwarmende verhaal en prachtige harten zoals jullie, om er voor haar; Dolly Dogg te WILLEN zijn.
  Heel veel geluk gewenst met deze lieve mooie dame.
  Liefs,
  Mylène.

  1. admin schreef:

   Hoi Mylène. Ik heb er intussen even een update aan toegevoegd. Zorgenkindje Dolly overleed jammer genoeg enkele maanden na het publiceren van dit artikel (voorjaar 2021). Maar ze wordt nog steeds intens gemist. Dankjewel voor de lieve reactie.

Geef een reactie