Een adoptie die begon met… een week intensive care!

We maken kennis met Benoit en zijn 8,5 jaar oude Engelse bulldog Dolly, die hij in november 2019 adopteerde via het dierenasiel van Gent. Ben je na afloop helemaal fan van dit bulletje? Volg Dolly dan zeker op Instagram!

Tot kort voor de corona-uitbraak ging Benoit geregeld wandelen met asielhondjes. Zo ontmoette hij eind 2019 Engelse bulldog Dolly. Het hondje werd vastgebonden aan een boom en belande zo als vondeling in het dierenasiel van Gent.

Benoit met Dolly

In het verleden had Benoit zelf al een bulldog en dat gemis was gebleven. Toen hij dit prachtige dametje met een enorme hangtong zag, ging zijn hart meteen overstag. Benoit en zijn vriendin kregen de kans haar te adopteren en namen die kans dan ook met open armen aan!

Lekker luieren onder een dekentje

Een turbulente nieuwe start

Bij thuiskomst was Dolly erg kalm en wou niet goed eten. Door de stress dachten ze, niets om zich zorgen over te maken. Met de nodige rust zou ze vast zo weer opkikkeren. Echter, na drie dagen zakte Dolly plots in elkaar! Met spoed reden ze meteen naar de dierenarts waar hun bulletje een hele week op de intensive care heeft gelegen. Wat bleek… Dolly had een longontsteking opgelopen, haar hartje was er slecht aan toe en ook haar nieren werkten heel slecht! Het zag er niet goed uit.. maar na een week van goede zorgen kwam ze er gelukkig weer door…

Wat een joekel van een tong he?

Een zorgenkindje, maar wel ONS zorgenkindje

Nu is Dolly hun zorgenkindje dat dagelijks haar medicijnen moet krijgen, maandelijks haar inentingen tegen allergieën en driemaandelijks haar bloed moet laten controleren voor een nieronderzoek. Maar ze zien haar doodgraag en hopen dat ze nog vele jaartjes bij hun kan blijven!

Dolly op weg naar de zoveelste dierenartscontrole

Werd Dolly als vondeling achtergelaten omdat ze de medische kosten niet konden dragen? Waarschijnlijk… De ware toedracht zullen ze echter nooit weten, gezien de vorige eigenaar nooit contact heeft opgenomen met het asiel na de chipcontrole.

Knappe, fotogenieke Dolly

Wil je meer van Dolly zien?

Benoit maakte voor Dolly een eigen Instagrampagina waar je het afgelopen jaar al mee kon genieten van heel wat leuke foto’s en avonturen. Volg @dolly.dogg of geniet gewoon van de foto’s ook zonder dat je zelf een account hebt!

Op avontuur in de buggy

Geef een reactie