Een duo-adoptie waar je dorst van krijgt

Novita en Andy leerden begin dit jaar een vrolijk Franse bulldogduo kennen tijdens een van hun wandelingen met asielhonden. Hoe dat afliep? Je leest het hier!

Hoe het allemaal begon

Mijn vriend en ik gingen wel vaker wandelen met asielhonden. Elke keer de kans om een nieuwe viervoeter mee de bossen in te nemen. Een activiteit waar zowel de hondjes als wijzelf enorm van genoten. Zo kregen we op een dag een bulldogduo mee. Een zwart-witte Franse bulldog die in het asiel de naam Bruce kreeg en een zwarte die Hariette genoemd werd.

Beide hondjes waren samen in beslag genomen door de politie bij een gezin waar veel verwaarloosde katten zaten. Ook al wisten we niets van het rugzakje dat ze meedroegen, toch raakten we vanaf het eerste moment enorm verliefd op hen.

Duvel en Stella
Genieten tijdens de wandelingen

Zou dit ons duo worden?

We namen even de tijd om rustig met elkaar te overleggen wat we zouden doen en besloten een poging te wagen om ze te mogen adopteren. Na een grondige screening door het dierenasiel Veeweyde-Turnhout was het zo ver! Wij werden goedgekeurd en mochten deze twee vrolijke viervoeters mee naar huis nemen!

In het asiel konden de medewerkers ons nog vertellen dat Bruce zijn ’echte’ naam Duvel zou zijn. We besloten de naam Duvel te houden en Hariette te hernoemen naar Stella. Gezien mijn achternaam ‘van Dorst’ is, vonden we deze namen wel heel toepasselijk!

Duvel en Stella op wandel
Duvel en Stella

Aangenaam: Duvel en Stella van Dorst!

Intussen mochten we samen al heel wat mooie momenten beleven en zijn onze lieverds alweer bijna een jaartje bij ons. Ze kregen zindelijkheidstraining, we leerden ze commando’s aan en de wandelingen werden steeds aangenamer, zonder al te veel trekken.

Lekker verwennen tijdens de zomermaanden

Kort na zijn adoptie kreeg Duvel een operatie aan een cherry-eye en beiden kregen intussen ook een operatie aan hun neus om beter te kunnen ademen. Dit was een vereiste van het asiel en ook hoognodig. We zijn heel blij en zo tevreden dat we bij een goede dierenarts terecht konden die onze lieve bulletjes met alle warmte en liefde heeft kunnen behandelen.

Duvel na cherry-eye operatie
Geopereerd of niet, altijd tijd voor spelen en wandelen

Nu is het écht thuiskomen

Ondertussen beginnen ze écht in hun plooien te vallen, na een reis naar het Nederlandse Giethoorn al helemaal. Het thuiskomen geldde voor ons alle vier zo.

Duvel en Stella op de boot in Giethoorn
Ons hele gezinnetje was weer een ervaring rijker

Onze bulletjes zijn eigenlijk onze baby’s. Zonder kinderwens is ons verlangen naar ‘zorg geven’ en ‘houden van ‘opgevuld door dit prachtige duo.

Beste maatjes
Beste maatjes!

Wij zijn nog steeds zo vereerd dat wij dit duo mochten adopteren!

We love you! 🥰

Duvel en Stella

Geef een reactie