Kerstsprookje met in de hoofdrol: Stan

Vorig jaar beleefden Anneliese en haar man met de adoptie van Franse bulldog Stan een echt kerstsprookje. Na het verlies van hun geadopteerd bulletje Fientje, een paar weken eerder, konden ze zich geen mooier kerstcadeau wensen.

In beslag genomen

Franse bulldog Stan zat al twee weken in het dierenasiel van Roeselare na een inbeslagname door de dienst Dierenwelzijn! Hij was te mager, erg bang en had een schimmelinfectie. Hij moest dan ook eerst schimmelvrij zijn en wat bijkomen voor hij geadopteerd kon worden.

Stan in het asiel
Stan in het asiel

Zodra hij ter adoptie kwam, maakte Anneliese een afspraak en mocht komen kennismaken. Omdat haar man niet gemakkelijk uit de auto kon (hij zit in een rolstoel zit) had ze gevraagd of een medewerker met Stan even tot bij de auto wilde komen. En daar was hij… “Als bij wonder, helemaal uit zichzelf, sprong hij direct in de auto , nestelde zich tussen mijn man zijn benen, keek hem aan en bleef gewoon zitten.. Hij wou niet meer uit de auto! Zo’n krachtig signaal hadden ze bij het asiel nog nooit gezien!” vertelt Anneliese.

Aangezien er meerdere afspraken gepland waren en er nog andere kandidaten moesten passeren, stond er hun niets anders te doen dan in spanning te wachten tot maandag om te horen wie zijn nieuwe huisje mocht worden… En..jaaaa.. Gelukt! Zij werden uitgekozen als gelukkige nieuwe eigenaren! Anneliese en haar man twijfelden geen moment en gingen hem dezelfde dag nog halen.

“Dit keer hadden ze het hondje echt zelf laten beslissen!”

Anneliese, baasje van Stan

Stan werd een zelfzekere bull

Stan met een speeltje

“De tijd daarna was echt ongelofelijk. Stan voelde zich meteen helemaal thuis, alsof hij hier altijd geweest is! Toen hij bij ons kwam, woog hij maar 9 kg…. nu is hij veranderd in een kloeke, zelfzekere bull van 16 kg (ok misschien net iets teveel, maar daar wordt aan gewerkt) Wij hadden nooit gedacht dat we, na het verlies van ons Fientje, terug zoveel geluk mochten kennen. Wat een schat van een hond!”

Dit was exact een jaar geleden, de mooiste kerst van Anneliese en haar man, en vast ook van Stan!

Stan relax op de hoek van de zetel

Geef een reactie