“Ons quartet, ons geluk, ons alles”

Eind 2020 deelden we reeds het verhaal van Julie en haar drie adoptiebulletjes. Ondertussen zijn we een jaar verder en is dat trio uitgebreid naar een quartet! Het verhaal van hun nieuwe adoptiehond Tinneke, omgedoopt tot Dini, kan je hieronder lezen.

Tinneke’s oproep

Eind december 2021 las ik het hartverscheurende verhaal van bulldog Tinneke die via het Blauwe Kruis van Lommel op zoek was naar een gouden mandje. Tinneke was een omaatje met enorm veel gezondheidsproblemen en haar toekomst zag er allesbehalve hoopgevend uit. De oproep brak mijn hart en ik kreeg het verhaal maar niet uit mijn gedachten. Ik wou iets doén, iets betekenen voor dit arme meisje…

“Ik wou iets doén, iets betekenen voor dit arme meisje…”

Julie

Tinneke’s verhaal

Kort daarna nam ik contact op met het asiel. Zij wisten te vertellen dat Tinneke destijds door haar oorspronkelijke eigenaar bij een kennis was gedropt om er eventjes op te passen. Echter stuurde de eigenaar daarna zijn kat en toonde geen interesse meer in Tinneke. Ze bleek echter doodziek gedumpt te zijn op 12-jarige leeftijd.

Van daaruit kwam Tinneke terecht in een pleeggezin, echter hadden zij de zorgen serieus onderschat waardoor Tinneke alweer werd overgeplaatst. Deze keer naar een noodopvanggezin in Genk. Een fantastisch, jong koppel dat er alles aan deed om Tinneke er door te krijgen want het meisje kreeg ontzettend veel medicijnen. Ze zou aan hartfalen lijden en vocht in de longen hebben. Ze had het dus heel zwaar te verduren en was in zeer slechte gezondheid. Niemand wist wat de toekomst nog zou brengen…

“Ze zou aan hartfalen lijden en vocht in de longen hebben. Niemand wist wat de toekomst nog zou brengen.”

Julie

De kennismaking

Ik had toen reeds contact gelegd met dit gezin om verder te informeren naar Tinneke en een eventuele kennismaking in te plannen. Niet veel later zijn we met onze 3 musketiers naar Genk gereden en de ontmoeting verliep vlekkeloos. Wat een lieve zachtaardige loebas was het!

Een fotogeniek Tinneke

Het verdict van de specialist

Mijn liefde voor haar nam meteen toe… en ik vond dat er iets moest gebeuren! Dit meisje moést dringend een specialist zien, wat nog niet gebeurd was aangezien het asiel daar geen budget voor had. Met de fantastische hulp van Heidi Swerts kon Tinneke twee dagen later reeds naar de cardioloog, een man met enorm veel kennis en ervaring met bulldogs. In tussentijd zaten wij op hete kolen het verslag af te wachten. En, wat bleek, de toekomst zag er ineens een stuk positiever en hoopgevender uit dan oorspronkelijk gedacht!

Tinneke leed niet aan hartfalen en had géén vocht op de longen! Wel had ze een vergroot hart maar dit zou vaker voorkomen bij oudere bulldogs. Haar hartje sloeg sterk en duidelijk en haar hoestje kwam voort uit een onbehandelde luchtweginfectie uit het verleden… Tinneke mocht daardoor onmiddellijk stoppen met de hele medicijnencocktail die ze tot hiertoe nam! HOERA! Wat een geweldig nieuws!

“Dankzij het bezoek aan de specialist mocht Tinneke onmiddellijk stoppen met de hele medicijnencocktail die ze tot hiertoe nam!”

Julie

Het huisbezoek

Niet veel later kwam het pleeggezin met Tinneke op huisbezoek, en daar werd ze alweer meteen aanvaard in de roedel, zelfs Dobli, ons jong geweld, was en is nog steeds ontzettend lief en zacht met haar. Ze voelde zich meteen thuis en voor ons was het klaar en duidelijk: Tinneke zou binnenkort ook deel uitmaken van ons gezin!

Tinneke meteen op haar gemak

Tinneke’s forever thuis

Op 3 januari haalden we haar op, en ondertussen zijn we drie weken verder en is ze al hélemaal thuis. Aangezien ze ietsje groter is dan de rest hebben we onlangs ook een groter hondenluikje laten plaatsen, want bij ons kunnen ze steeds vrij binnen en buiten lopen. En ook daar was ze onwijs snel mee weg! We doopten haar om tot Dini, gezien haar slechthorendheid maakte dit voor haar niets uit.

Oei, gaat dat luikje passen?

We introduceerden Dini de dag van aankomst meteen bij onze eigen dierenarts voor een ouderdomscheckup en ook hier bleek alles in orde te zijn behalve haar oortjes, die waren er immens slecht aan toe. Twee poelen van etter om het zo te zeggen, ook al was ze bij het asiel hiervoor reeds in behandeling… Ondertussen wordt dit probleem weliswaar goed opgevolgd en aangepakt, en voor zo’n oud dametje te zijn was en is iedereen die haar ontmoet nog steeds onder de indruk hoe goed ze het nog doet!

Lekker knuffelen met de gezellige, relaxte loebas

Ik voel en wéét dat zij beseft dat ze nu in goede handen is, met de beste zorgen, overstelpt met liefde en aandacht, hetgeen ze dubbel en dik verdient. We kunnen haar al niet meer missen, ons Diniwini ! Ook al is ze 12 jaar, toch verdient ze, net zoals elke andere hond, een gouden mandje, ongeacht hoelang ze nog heeft, want ook dat hield ons niet tegen. Sinds het verlies van Bijou en Diva twee jaar geleden had ik sowieso al een zwak voor oudjes ontwikkeld. Ook Bubsje kwam op 9-jarige leeftijd bij ons in 2020 en is er ondertussen 11. Ze zijn gewoonweg fantastisch die oudjes! We hopen nog lang en gelukkig van ons gezellig gezinnetje te mogen genieten !

“Ook al is ze 12 jaar, toch verdient ze, net zoals elke andere hond, een gouden mandje, ongeacht hoelang ze nog heeft.”

Julie
Samen dutten in de zetel

We hadden nooit gedacht dat we er nog een vierde bij zouden nemen want uiteindelijk komt er enorm veel werk en organisatie bij kijken met 3 laat staan met 4 … maar het lukt! Ook al is het nu écht wel full house, maar het is geweldig!

Ons bende bulletjes, één voor één fantastische, lieve leukerds. We zijn zo ontzettend gelukkig en dankbaar dat we hen in ons leven hebben, ons quartet, ons alles, ons leven!

Ons quartet, ons alles, ons leven

Wil je nog verder lezen? Check dan hier het succesverhaal “Ons trio, ons geluk, ons alles” met het verhaal van haar andere drie adoptiehondjes.

5 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie