Op stap met de hond (én hondenbuggy)

In deze rubriek stellen we je enkele leuke, korte wandelingen voor die ook toegankelijk zijn met een hondenbuggy! Geen eentonige boswandelingen maar een leuke mix zodat honden én baasjes geprikkeld worden door de omgeving. Zo snuiven we de cultuur op in steden, genieten we van groen én water in de mooiste parken, ontdekken we prachtige meren en kastelen en proberen we modderloos bossen te verkennen!

wandelen met de hond én de hondenbuggy

Toegankelijke hondvriendelijke wandelingen

Houden jullie er ook zo van nieuwe wandelplekken te ontdekken? Dit kan echter de nodige uitdagingen met zich meebrengen, zeker met platsnuitjes. Is de wandeling niet te lang voor ze? De plek niet te druk? Zijn de paden toegankelijk genoeg voor een hondenbuggy (of een hondenrolstoel)? En zijn honden uberhaupt op alle plekken binnen de wandelroute toegelaten?

Tijdens alle wandelingen is de regel om honden aangelijnd te houden, dit uit respect naar andere wandelaars toe maar ook uit respect voor de natuur. Wil je graag je hond in alle vrijheid rond kunnen laten rennen? Bij verschillende wandelingen is er een hondenlosloopweide voorzien op of vlakbij de wandelroute. Dit vermelden we er steeds bij.

Op zoek naar een strandwandeling aan de Belgische kust? Raadpleeg hier waar en wanneer honden op het strand mogen.

Op zoek naar een hondenzwemvijver? Raadpleeg hier een overzicht dat magazine Woef samenstelde.

Uitgetest met de hondenbuggy

Sinds kort gaan wij met een hondenbuggy op pad en is een goede voorbereiding van de route echt een must om niet voor verrassingen te staan halverwege de route (ook al gebeurt dat soms alsnog)! Het zou zonde zijn om die info niet te delen aangezien andere mensen misschien naar net hetzelfde op zoek zijn: korte, toegankelijke routes. Google mag dan wel boordevol wandelroutes staan, de toegankelijkheid daarvan is vaak heel moeilijk in te schatten!

Stuur zelf een route in

Zelf kunnen we enkel binnen België gaan wandelen en verslag uitbrengen maar mail gerust wandelingen in Nederland door. Of stuur je eigen wandelverslag in België of Nederland door.

Wat verwachten we? een korte route (liefst niet meer dan 5 km), een duidelijk vertrekpunt (parking) en een parcours bekeken vanuit een wandelaar met een hond in een hondenbuggy of -rolstoeltje (dit wil zeggen niet door de dichtbegroeide velden waar een rolstoel niet doorheen kan, en ook geen routes met verschillende trapjes of steile hellingen). Dit mag uiteraard met beeldmateriaal. Ideetjes kan je ook gewoon droppen op onze Facebookpagina.

We wensen jullie heel veel wandelplezier en laat ons gerust onder de wandelverslagen weten wat jullie zelf van de voorgestelde route vonden!

 • Op stap met de hondenbuggy in Lier (B)

  Op stap met de hondenbuggy in Lier (B)

  Lier bijt de spits af voor ons eerste wandelverslag. We doen een groene stadswandeling van max. 5 km langsheen de mooiste plekjes in Lier.

 • Met de honden naar het Donkmeer (B)

  Met de honden naar het Donkmeer (B)

  Het Donkmeer in Berlare is een van de grootste (86 ha) en mooiste meren van Vlaanderen. Een deel van het gebied is beschermd natuurreservaat. De route is hond- en rolstoelvriendelijk. Reden te meer om deze plek eens een bezoekje te brengen met de hondenbuggy!

 • Picknicken in het Park Drie Fonteinen (B)

  Picknicken in het Park Drie Fonteinen (B)

  Het Park Drie Fonteinen in Vilvoorde ontdekten we meer dan 10 jaar geleden voor het eerst met onze twee Franse bulletjes. Sindsdien zijn we er al ontelbare keren gaan wandelen. Onze bulletjes zijn er intussen jammer genoeg niet meer. Een van de twee was een echt duracell-bulletje, zij vond het heerlijk om rond te rennen…

 • Druk druk in het Bois des Rêves (B)

  Druk druk in het Bois des Rêves (B)

  Met twee Waalse hondjes werd het tijd om ons nog eens over de taalgrens te begeven. Het provinciaal recreatiedomein Bois des Rêves in Waals-Brabant is zo’n 67 hectare groot. Honden kunnen er rondrennen in de grote hondenlosloopzone en als wandelaar heb je heel wat wandelopties. Via de visvijver, langs kabbelende beekjes en over bruggetjes kom……

 • Bezoek aan het Park van Edingen (B)

  Bezoek aan het Park van Edingen (B)

  Het Park van Edingen (Parc d’Enghien) was ooit een van de mooiste parken van Europa. Sinds het eigendom werd van de stad Edingen zijn ze druk bezig om dit deels verwilderde en beschadigde park terug in de authentieke staat te brengen. Het beste aan dit park van 182 ha? Het kan gewoon gratis bezocht worden!

 • Bull Machin komt naar Antwerpen voor de race van het jaar

  Bull Machin komt naar Antwerpen voor de race van het jaar

  Ben jij erbij tijdens de doortocht van De Reuzen in Antwerpen op 25, 26 en 27 augustus 2023? Dit jaar is speciaal want theatergezelschap Royal De Luxe stelt hun nieuwste reus voor: Bull Machin, een Engelse bulldog die kwispelt, kwijlt en zijn tong uitsteekt. Deze reuzenhond is 4,40 meter hoog en weegt 880 kg! Het……