Over ons

Platsnuitjes zijn populair… toch worden er (net daardoor) ook veel van deze hondjes ter adoptie gezet en (soms meermaals) herplaatst. Dit kan om uiteenlopende redenen zijn maar het onderschatten van de opvoeding, en de financiële kosten die bij de verzorging van deze rassen kan horen, komen toch geregeld naar boven.

Onder platsnuitjes verstaan we binnen deze website de volgende rassen: Franse bulldogs, Engelse bulldogs, mopshonden, boxers, Amerikaanse bulldogs, pekinezen, Japanse chins, Brusselse griffons (en Belgische Griffons en Brabançons).

Informeren en sensibiliseren omtrent adoptie

Met deze website willen we informeren en sensibiliseren over het hele adoptieproces. Want ja! Adopteren is in de meeste gevallen echt een fantastische ervaring om te beleven. De liefde en dankbaarheid van zo’n herplaatsertje is enorm. Ze zitten al heel snel heel diep in je hart. We willen ook een soort van informatiebank aanbieden voor allerhande gezondheidsproblemen die vaak gezien worden bij deze rassen. Zo hebben kandidaat-adoptanten al een mogelijk idee van wat hun te wachten zou kunnen staan, en kunnen adoptanten zich wat verder inlezen moesten ze ondertussen nog niet de nodige info verkregen hebben via hun dierenarts.

Asielhonden in de kijker

De meeste bulletjes en andere platsnuitjes verblijven slechts korte tijd in een asiel of rescue dus die nemen we niet allemaal op op deze website. Wel willen we enkele moeilijker te plaatsen hondjes in de kijker zetten. Voor een actueel aanbod herplaatsers kijk je best op de Facebookpagina ‘Adopteer een platsnuit‘.

Wil je zelf bijdragen aan deze site?

Heb je een mooi en bijzonder adoptieverhaal over je platsnuit en wil je dit graag met de wereld delen? Vind jij ook dat deze succesverhalen anderen kunnen inspireren en dus een vast plekje moeten krijgen?

Of had of heeft je hond een aandoening of heeft hij een ingrijpende operatie ondergaan en wil je dit proces delen om mensen beter te informeren? Of heb je een ander onderwerp dat op deze website past en wil je dit graag met ons en de bezoekers delen?

Laat het ons weten! Stuur je verhaal door, samen met foto(‘s) en eventueel een filmpje en we lichten het misschien uit op deze pagina!

Mail ons

Volg ons op social media