Billy – gehandicapt

Billy is een Franse bulldog kruising geboren in september 2021. Hij heeft een aangeboren afwijking waardoor hij zijn achterste pootjes niet kan gebruiken. Toen zijn baasje dit opmerkte, werd hij gedumpt in het dodingsstation van Cordoba in Spanje.

Gelukkig kwamen de mensen van Bichos Raros op zijn pad en verblijft hij nu veilig bij hen. Billy zit nog in Spanje maar adoptie en repatriëring wordt door de Belgische rescue Every soul deserves a second chance geregeld.

Gedrag

Billy doet het goed met andere honden alsook met katten. Ook met kinderen is hij super! Zijn handicap weerhoudt hem er niet van om dapper, speels, aanhankelijk, lief, teder, opgewekt, kortweg heel erg gelukkig te zijn! Dit kan je ook duidelijk zien in de filmpjes!

Medisch aandachtspunt

Billy heeft een aangeboren afwijking aan zijn wervelkolom. Hierdoor heeft hij een verlamming in zijn achterpootjes. Je moet dan ook rekening houden met het feit dat hij best regelmatig hydro- of fysiotherapie zal nodig hebben en dat hij pampertjes en eventueel een plasband moet dragen. Een plas- en poeproutine kan echter wel aangeleerd worden.

Interesse in Billy?

Wil je graag meer informatie over de rescue, de adoptiestappen of de hondjes ter adoptie? Bezoek www.sanantonbelgium.com of mail naar idsspain@outlook.com.

Geef een reactie