Ter adoptie: Zeusje (BE)

Maak kennis met Zeusje: een zesjarige Franse bulldog reu die momenteel opgevangen wordt in het Blauwe Kruis in Brugge. Hij heeft een medisch rugzakje maar we zijn er van overtuigd dat er ergens een bulldog liefhebber voor hem zal vallen!

Karakter

Zeusje is een enthousiaste Franse Bulldog, die heel positief in het leven staat en altijd vrolijk en speels is. Hij speelt ook zeer graag met speeltjes en wordt superenthousiast bij het zien van een balletje. Zeus is erg mensgericht en komt knuffelen vanaf hij kan. Hij is een echte charmeur en hartendiefje met een lief karaktertje.

Een leuke compilatie van Zeusje kan je hier bekijken.

📸 Fotograag ღ Kaes Evelyn

Gezondheid

Dit hondje heeft een medisch rugzakje, dat echter niet onoverkomelijk is voor een adoptant die veel doet voor zijn/haar dieren. Onze dierenarts heeft een sterk vermoeden dat dit hondje in het verleden een hernia heeft doorgemaakt. Daardoor wandelt dit hondje niet volledig goed, en kan hij enkel korte wandelingen aan (een kwartiertje). Wanneer je langer wandelt met hem sleept hij met zijn achterpootjes.

Ook door deze problematiek is hij niet altijd volledig zindelijk. Hij kent het principe van zindelijkheid en doet zijn best om zijn plasjes en kakjes buiten te doen, maar hij kan het niet altijd ophouden. Dit kan mogelijks beter zijn bij een adoptant thuis, die hem in de gaten kan houden wanneer hij vraagt om naar buiten te mogen, maar dit kunnen wij niet garanderen.

Een huis met een tuintje lijkt een vereiste te zijn door het zindelijkheidsprobleem van dit mannetje.

Momenteel test onze dierenarts pijnmedicatie uit bij dit hondje, om zijn leven comfortabeler te maken, en deze medicatie lijkt voorlopig ook een positieve invloed te hebben op zijn plasprobleem.

Omgang met kinderen en andere dieren

👶 Zeus kan bij kinderen geplaatst worden, maar door zijn medische problemen plaatsen we hem enkel bij kinderen die de medische problematiek van dit hondje snappen en die zeker rustig en zacht met hem omgaan.

🐶 Op andere honden lijkt hij weinig te reageren, waardoor een match met een andere (rustige) hond uitgetest kan worden in het asiel.

🐱🐰 We weten niet hoe Zeus zou reageren op andere dieren dan honden. Dit lijkt ons echter geen probleem te vormen, gelet op het zachtaardige karakter van deze hond.

Interesse?

Voor Zeusje zoeken we een adoptant die verder kijkt dan zijn schattige snoetje, en die beseft dat er wat medische issues op te volgen zijn bij dit hondje. In ruil daarvoor heeft de adoptant wel een superlief en aanhankelijk hondje.

Interesse? Check dan zeker de adoptieprocedure, vul het aanvraagformulier in en indien je in aanmerking komt, belt het dierenasiel je op voor een kennismaking.

Geef een reactie