Mimi (BE)

Mimi is een gesteriliseerde zesjarige Engelse bulldog teef. Ze werd al eens eerder geadopteerd maar belandde terug in het asiel Animal Trust in Melle na een bijtincident. Mimi wordt dan ook niet bij kinderen geplaatst. Ook met andere honden of katten is het geen match.

Gedrag

Mimi is een rustige hond in huis maar ze is wel erg druk bij bezoek. Dus ze zat altijd eerst in de bench en als ze rustig was, liet de eigenares haar los en dan ging het wel goed met bezoek.

Ze leefde samen met een kindje van 4 jaar. In het begin ging dit heel goed maar ondertussen heeft ze 2 keer het kindje gebeten. Dit is ook de reden van afstand. Het gezin kon haar niet meer vertrouwen bij het kindje.

Speelgoed laat ze niet afnemen, dan durft ze ook bijten.

Ze is op zich zindelijk, maar durft te plassen uit protest. Overdag was zij gewoon om af en toe enkele uren alleen thuis te zijn, ondertussen zat zij los in huis, maar durfde dan ook in huis plassen. Ze bijt niets kapot, maar blaft of jankt soms wel. ’s Nachts sliep zij los in de woonkamer.

Mimi is niet wagenziek en rustig in de auto. Haar vorig baasje ging elke dag meerdere keren met haar gaan wandelen, ze kan maximum 3 kilometer wandelen als het niet te warm is. Ze kan niet loslopen, want ze komt niet terug. Aan het wandelen aan de leiband is nog wat werk, want zij trekt nog aan de riem en valt uit naar andere honden en katten.

Ze is waaks in huis. Bij haar vorige thuis was de omheining 2 meter hoog. Ze loopt weg als ze kan (als er bijvoorbeeld een deur opengaat).

Mimi
Β© Animal Trust

Medische aandachtspunten

Haar beide ogen maken te weinig tot geen traanvocht aan. Hiervoor moet ze 1 keer per dag zalf in haar ogen krijgen, maar dit laat ze niet goed toe. Bij het asiel krijgt ze daarvoor een muilkorf om, 1 iemand houdt haar vast terwijl de andere de zalf indoet en zo blijft ze wel redelijk rustig.

Gezocht profiel

Bovenstaande aandachtspunten zijn een hele boterham natuurlijk, maar het asiel hoopt dat er ergens goede zielen zijn, die haar koppige, sterke bulldogkarakter kunnen aanvaarden en er ook mee kunnen omgaan. Mimi kan dus niet bij honden, katten of kinderen geplaatst worden.

Mimi Β© Animal Trust
Β© Animal Trust

Interesse in Mimi?

Wil je haar adopteren? Stel je dan kandidaat door een e-mail te sturen met voldoende uitleg over je woon-, werk- en gezinssituatie, hoeveel beweging je de hond zal geven en op welke dag je zou kunnen komen kennismaken (dit kan 7 dagen op 7 tussen 10 en 12 uur). Foto’s van je huis en tuin zijn ook zeker welkom.

Animal Trust bekijkt alle aanvragen en nodigt dan de meeste geschikte kandidaat uit voor een kennismaking. Je ontvangt sowieso een antwoord (positief of negatief), maar dit kan wel enkele dagen duren. Ze behandelen geen kandidaturen zonder de nodige info.

Gelieve ook eerst hun info en voorwaarden te lezen.

Geef een reactie