Ter adoptie: Sjors (NL)

Ik ben een Amerikaanse bulldog van 7 jaar oud. Samen met 2 andere honden ben ik bij DOA gekomen omdat onze eigenaar helaas is overleden. Ik ben opzoek naar een baasje die beseft dat ik niet de makkelijkste ben. Ik heb echt de tijd nodig om aan je te wennen en om los te komen. Ik heb veel begeleiding nodig.

Ik maak deel uit van het trainingsprogramma van Dutch Cell Dogs. Zij schrijven het volgende over me:

“Hij vond het de eerste keer rete spannend om mee te gaan naar de training, maar op het moment springt hij vol enthousiasme de bus in. Sjors wacht op iemand met net zo een groot hart als hijzelf. Iemand die hem de tijd geeft om een beetje los te komen, zijn rust te pakken en een plek waar hij zich niet te druk hoeft te maken. Sjors vindt het hartstikke leuk om samen te werken. Stap voor stap, niet te snel willen met deze gevoelige man. Hij houdt ook van (snuffel)spelletjes en kauwbotten. We zien in de training dat Sjors wat voorzichtig en stijf kan zijn in zijn lijf, toch pakt hij alles goed en optimistisch op. Wel op zijn eigen tempo en level natuurlijk.”

Gezondheid

Ik ben een gevoelige kerel met gevoelige darmpjes. Toen ik bij DOA kwam was ik broodmager! Hiervoor krijg ik speciaal voer waar ik extra van aankom. Mijn darmen reageren hier wisselend om en krijg ik soms dus diarree. Nu gaat het al een hele tijd goed dus dat is heel fijn! Ik ben nog steeds niet op mijn streefgewicht maar er zit iig verbetering in! Ook heb ik heb Spondylose in mijn rug. Ze hebben mij hier pijnstillers gegeven om te kijken of ik er last van heb maar ik heb er geen last van gelukkig! Wel ben ik ook een wat verlegen/angstige meneer. Vanwege mijn angstige gedrag krijg ik Zylkene. Dit helpt mij beter om te gaan met prikkels. Het is wel de bedoeling dat dit weer afgebouwd gaat worden in overleg met DOA wanneer ik helemaal gewend ben aan mijn nieuwe huis en omgeving.

Karakter

Lees meer over mijn karakter op de website van Dierenopvangcentrum Amsterdam.

Interesse in Sjors?

Kan jij me een huisje geven waar ik rustig kan ontdooien en kan wennen. En waar ik de juiste begeleiding kan krijgen die ik nodig heb? Neem contact op via het adoptieformulier van het asiel.

Geef een reactie