Bull Machin komt naar Antwerpen voor de race van het jaar

Ben jij erbij tijdens de doortocht van De Reuzen in Antwerpen op 25, 26 en 27 augustus 2023? Dit jaar is speciaal want theatergezelschap Royal De Luxe stelt hun nieuwste reus voor: Bull Machin, een Engelse bulldog die kwispelt, kwijlt en zijn tong uitsteekt. Deze reuzenhond is 4,40 meter hoog en weegt 880 kg!

Bull Machin
@ Gilles Michallet-Royal de Luxe-Ville de Villeurbanne

Het verhaal van Bull Machin

Bull Machin werd geboren in Villeurbanne, een voorstad van Lyon in Frankrijk.

Tijdens wegenwerken vond een arbeider de puppy, die toen niet groter was dan een hand, onder een stoeptegel uitkomen. Hij trok zichzelf op met zijn kleine nagels en bevond zich al snel op de weg, waar hij als een speer wegvluchtte. 100 meter verder miste hij echter de bocht en botste tegen de muur van een huis. Bezorgd zei de wegenwerker tegen zichzelf: “Hij moet zijn snuit hebben verpletterd!” De hond was een paar seconden suf van de botsing maar kwam weer overeind. Hij rende terug de straat op, onder auto’s door, voetgangers ontwijkend, sluipend door een riool en verdween zo uit het zicht. Later die avond raakte de Bull Machin uitgeput en viel in slaap onder een eenzame straatlantaarn.

Drie jaar later had niemand hem meer gezien. Hij sliep ‘s nachts onder een straatlantaarn en zodra de dag aanbrak, rende hij om te vluchten in kelders, op zolders, in verloren pakhuizen, onder stilstaande auto’s… Een echte schaduwloze geest.

Na een tijdje had hij een raam gevonden dat leidde naar een ijzerhandel in de buurt van de Villeurbanne-markt. Hij hield ervan om met de spulletjes die er lagen te spelen. Zodra de eigenaar kwam, sloop hij weer de riool in. ‘s Middags kwam hij dan naar buiten om de restjes van het einde van de markt op te eten. Hij kwam twee keer per week en pakte hier en daar wat om zijn maag te vullen.

Waar hij het meest van hield waren alle geuren… Na verloop van tijd waren zijn neusgaten gegroeid. Hij rook alle auto’s, vrachtwagens en zelfs de voetstappen van mensen op de trottoirs op. Hij werd een grote hond, die meer kon zien met zijn neus dan met zijn ogen. Van pup af aan verstopte hij zich al ondergronds en daardoor draagt hij ​​een ooglapje zoals piraten. Op die manier ziet een van zijn ogen de overgang van dag naar donker beter wanneer hij het afdoet.

Door het zien van de kranten die op de markten rondslingerden, leerde hij uiteindelijk lezen: hij kent zowel de winnaar van de Tour de France als de laatst gekozen president. Zo kon hij in 2022 ook deze advertentie van de burgemeester ontcijferen:

“Twee honden gezocht om in de grootste straatrace te participeren op de Cours Emile Zola in Villeurbanne. De hoofdprijs is een dinosaurusbot dat onlangs is ontdekt door smeltende gletsjers.”

Hij werd uitgenodigd in de kelder van de burgemeester en mocht meedoen aan de race. Zijn tegenstander was Xolo, een Mexicaanse naakthond. Twee dagen lang kon het volk hen zien ontwaken, opwarmen, trainen… door de straten van de stad om op de derde dag het toppunt van het spektakel bij te wonen: de race!

Bull Machin racete echter niet om te winnen maar voor de verloren affectie van zijn vrienden en familie.

Bull Machin

Bull Machin buiten de grenzen van Lyon

De race was een groot succes en Bull Machin mocht ondertussen, samen met Xolo, ook al andere steden bezoeken. En deze zomer komen ze dus naar België!

Een niet te missen evenement voor liefhebbers van De Reuzen maar ook vooral voor bulldogliefhebbers! Zie het hoe je wil, als carnaval, als openluchttheater, of als een ode aan de bulldog.

Bull Machin
@ Gilles Michallet-Royal de Luxe-Ville de Villeurbanne

Praktisch

Het exacte programma blijft tot op het laatste moment geheim maar hou zeker de website www.dereuzen.be in de gaten!

Het parcours voor vrijdag is bekend!
Bull Machin ontwaakt deze vrijdagochtend tussen 9 en 10 uur op het 📍Koningin Astridplein in Antwerpen. Dit is vlak aan het station Antwerpen-Centraal en de Zoo. Daarna gaat hij op stap door de stad. Zijn dagelijkse siësta houdt hij rond 12 uur op het 📍 Sint-Jansplein. ’s Avonds keren De Reuzen tussen 18 en 19 uur terug naar hun nest, waar ze de nacht doorbrengen.

De route van De Reuzen volg je best te voet.

🚲 Kom je met de fiets, berg hem dan goed op in de voorziene fietsenstallingen in de stad. Er is een extra fietsstalling op het Sint-Jansplein. Een overzicht van alle fietsstallingen in de stad vind je op www.slimnaarantwerpen.be.

🚍 Natuurlijk kan je ook met het openbaar vervoer komen. Alle info rond mobiliteit vind je terug op www.slimnaarantwerpen.be en www.delijn.be.

🚊 Let op! Kom je vanuit Merksem, hou er dan zondag 27 augustus rekening mee dat tram 2 en 3 niet vertrekken vanaf de P + R Merksem. Die dag rijden er ook geen bussen over de Bredabaan. Zij volgen een omleiding en/of rijden met vertraging. Plan daarom tijdig je route.

🚊 Ook tramlijnen 4 & 7 tijdelijk onderbroken op vrijdag 25 augustus (14u30 – 18u30) & zaterdag 26 augustus (10u en 12u30).

🚽 Vrijdag zijn er extra toiletten voorzien op het Sint-Jansplein.

💧 Heb je dorst? Waterlink heeft waterpunten voorzien op het Sint-Jansplein en het Operaplein.

Het bezoeken van het openluchtspektakel tijdens een van de drie dagen is helemaal gratis en leuk voor jong en oud. Je hoeft dus geen tickets te reserveren.

Hou er rekening mee dat het druk zal zijn. Trek voldoende tijd uit om langs te komen en ga zelf op zoek. Het is het leukst als je De Reuzen zelf ontdekt.

Autorijden wordt heel moeilijk in de stad die dagen. Kom je met de wagen, laat deze dan achter op een Park & Ride aan de rand van de stad.

Geef een reactie